16. 8. 2021, 10:11 | Vir: STA

Pique prvi pristal na znižanje plače, sledijo še trije kapetani

Profimedia

Po besedah Gerarda Piqueja, kapetana španskega nogometnega velikana Barcelone, se bodo vsi štirje kapetani blaugrane v prihodnje odrekli plačam, da bi pomagali klubu v finančnih težavah. Kot poroča ameriška agencija AP, so poleg Piqueja tudi preostali trije kapitani Sergio Busquets, Jordi Alba in Sergi Roberto pripravljeni na znižanje plač.
 

Pique je že pred časom takoj pristal na znižanje plače, da so lahko v klubu zadržali nemškega reprezentanta, vratarja Marc-Andreja ter Stegna in v skladu s pravili španske lige registrirali nova igralca, kot sta Memphis Depay in Eric Garcia.

"Tudi drugi kapetani bodo kmalu storili enako. Zaradi časovne stiske sem moral biti prvi, da smo lahko registrirali igralce. Kapetani smo vedno nameravali narediti prilagoditve, ki jih klub potrebuje. Ponosni smo na to odločitev," je v nedeljo po uvodni zmagi v novi sezoni la lige proti Real Sociedadu (4:2) dejal Pique.

Za Barcelono je bila to prva zmaga, odkar se je moral prvi zvezdnik svetovnega nogometa Argentinec Lionel Messi po 21 letih posloviti od Barcelone zaradi finančnih omejitev kluba in slabega poslovanja, četudi sta obe strani želeli nadaljevati sodelovanje. Statut finančnega fair playa španske lige tega ni dovoljeval. Barcelona ima namreč za okoli 1,2 milijarde evrov dolgov, poroča nemška agencija dpa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord