E. Č. | 24. 3. 2024, 12:09

Rekord ni padel, toda številka je kljub temu osupljiva: poglejte, koliko navijačev je bilo v Planici

Žiga Živulović jr./BOBO

V Planici je bilo zares ogromno gledalcev. Ste bili med njimi?

Planica je bila vedno magnet za gledalce, tudi letos pa se je v dolini pod Poncami mudilo ogromno število ljubiteljev skokov, poletov in športa nasploh. V slovenskem zimskem športnem središču je bilo pestro v zadnjih štirih dneh, ko se je v Planico odpravilo več kot 70.000 gledalcev! Številni so tja kakopak odšli tudi oziroma predvsem zaradi Petra Prevca, ki se je še zadnjič pognal v dolino in na najboljši možen način končal bogato kariero - v družbi ljudi, ki so ga znali vedno ceniti kot izjemnega športnika.

Žiga Živulović jr./BOBO

Čeprav so organizatorji z obiskom lahko zadovoljni, pa je hkrati res tudi, da rekord ni bil ogrožen. Ta še vedno sega v leto 2016, ko je bila skakalna evforija pri nas na vrhuncu. Za to je bil kriv prav ... Peter Prevc! Slednji je tistega leta sploh prvič osvojil veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Izjemno! Planico je v štirih dneh obiskalo kar 111 tisoč navijačev," so se tedaj pohvalili organizatorji. Ti so tistega leta zabeležili tudi rekord glede dnevnega obiska. Na tedanji nedeljski preizkušnji je bilo kar 33.000 gledalcev! Za primerjavo: letos jih je bilo v nedeljo okrog 20.000.

V Planici se je za vikend sicer mudila tudi Tina Gaber, partnerica premierja Roberta Goloba, ki je dvignila kar nekaj prahu z dejstvom, da si je za obisk doline pod Poncami oblekla kombinezon, ki je naprodaj za skoraj 1000 evrov! Še več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Mediaspeed/Borut Cvetko

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol