4. 3. 2020, 14:32 | Vir: STA

Planica: kljub epidemiji koronavirusa priprave na SP tečejo nemoteno

profimedia

Smučarska zveza Slovenije in lokalni organizacijski komite se kljub epidemiji koronavirusa nemoteno pripravljata na izvedbo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, ki bo v Planici med 19. in 22. marcem. Kot so danes sporočili z zveze, bodo o morebitnih spremembah javnost obveščali sproti.

"Ker se v javnosti pojavljajo različna ugibanja in vprašanja v zvezi z organizacijo SP v poletih, vas obveščam, da boste vsak dan dobili uradno informacijo o poteku priprav in morebitnih novih dogodkih. Vse ostale informacije, ki krožijo, niso verodostojne in ne odražajo stanja, ki je v tem trenutku naravnano k izvajanju vseh aktivnosti na področju organizacije tega velikega dogodka," je v sporočilu za javnost med drugim zapisal tiskovni predstavnik Tomi Trbovc.

Ta dodaja, da v Planici pozorno spremljajo situacijo in pripravljajo tudi preventivne ukrepe za gledalce in da je organizacijski odbor v stalni zvezi s pristojnimi organi v Republiki Sloveniji. "V stalnem stiku smo tudi z vodstvom Mednarodne smučarske zveze in spremljamo razvoj dogodkov v Evropi. V Planici smo že začeli s postavljanjem tribun za obiskovalce. V naslednjih dneh pričakujemo tudi nekaj centimetrov novega snega, kar bo kuliso v dolini pod Poncami naredilo spet izjemno," pred novim planiškim praznikom še poudarjajo na SZS.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.