25. 3. 2022, 18:25

Planica končno kot jo poznamo! Navijači, veselje, sreča, odlični poleti naših orlov...

Profimedia

Planiška letalnica v vsakemu zbudi strahospoštovanje. Organizatorji poletov, skakalci ter navijači so pripravljeni na pester vikend.

Letošnje tekme v Planici bodo zagotovo rekordno obiskane, že na četrtkovih kvalifikacijah so zabeležili 13.000 obiskovalcev, kar je bila tudi odlična popotnica za današnjo tekmo, na kateri so nas naši orli navduševali in nam zagotovo dvignili apetite za preostale tekme, ki se bodo zvrstile ta konec tedna. 

Eden od razlogov za rekordni obisk je zagotovo dveletna prepoved, saj so prvič po letu 2019 na poletih dovoljeni navijači. Verjetno se lahko strinjamo, da Planica slovenskim navijačem pomeni ogromno in mnogi so veseli, da lahko s slovenskimi zastavami in zelo glasno navijajo in spodbujajo naše orle, na prizorišču pa nikakor ne manjka dobre volje in vsem znana Avsenikova pesem Planica, Planica snežena kraljica!

Žiga Jelar (468,2 točke) je danes slavil zmago prve tekme finala sezone smučarskih skokov v Planici. To je bila za Jelarja prva zmaga v karieri. Za njim so se zvrstili še trije Slovenci; drugi je bil Peter Prevc (464,8), tretji Anže Lanišek (458,5), četrti pa Timi Zajc (454,8).

"Kaj naj rečem? Dokazal sem vsem, da sem res borec. Kljub raznim komentarjem, da sem iskal izgovore in se smilil sam sebi, pot res ni bila lahka. In zdaj tu stojim v Planici. Izjemno, res," je v prvi izjavi za TV Slovenija dejal Jelar.

Poleg izjemnih rezultatov naših skakalcev bo rekordnemu obisku pripomoglo tudi vreme: Vreme - smučarski skoki in poleti - Planica.

Naši orli so bili deležni ogromno čestitk:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.