A. Kl. | 31. 1. 2022, 14:19

Po Nadalovi zmagi na Twitterju živahno: "Morda pa imajo cepiva super moč?"

Profimedia

Potem ko je Rafael Nadal v Melbournu osvojil svoj 21. turnir za grand slam in postal prvi moški v zgodovini tenisa, ki mu je to uspelo, Twitter kar "pregoreva" od šal na temo (ne)cepljenja proti covid-19 v povezavi z nedavnimi zapleti okrog (ne)nastopa Novaka Đokovića.

Nadal je v napetem, več kot pet ur trajajočem finalu Odprtega prvenstva Avstralije premagal Rusa Daniila Medvedjeva in kljub nedavni poškodbi ter prebolelemu novemu koronavirusu osvojil tako želeno trofejo, za katero se Đoković zaradi neupoštevanja avstralskih ukrepov proti zajezitvi epidemije ni smel boriti.

Prvo mesto po številu grand slam naslovov si je do zgodovinskega 30. januarja 2022 Nadal delil prav z Đokovićem in z legendarnim Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Poleg čestitk 35-letnemu Špancu, ki mu je uspela zmagovita poteza, so Twitter preplavile številne šale, mnoge na račun "proticepilskih" pogledov njegovega srbskega tekmeca.

"Če bi potrebovali še en dokaz, da cepiva delujejo - Rafael Nadal je bil pozitiven na COVID manj kot mesec dni pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije in je bil še vedno dovolj zdrav, da je zmagal na celotnem turnirju," je zapisala ena od uporabnic omenjenega omrežja.

"Če kdo še vedno ni prepričan o pomenu cepljenja, mu povejte, da lahko le cepljena oseba kot prva osvoji 21 grand slamov," je razmišljal nekdo drug.

Še en od hudomušnih zapisov se glasi: "Morda pa imajo cepiva super moč? Poglejte, kako močan je Rafa. Še danes se cepite in sprostite svojega notranjega Nadala!"

Na Twitterju se je po razpletu finala v Nadalovo korist oglasil tudi Nole, ki je s prisrčno čestitko velikemu konkurentu, čigar "navdihujoči bojeviti duh je še enkrat zmagal", dokazal, da je kljub peripetijam izpred nekaj tednov predvsem - velik športnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord