2. 5. 2022, 19:00 | Vir: STA

Po tekmi Maribor - Koper je prišlo do incidentov

Bobo

Po nogometni tekmi Prve lige Telemach med Mariborom in Koprom (1:1) naj bi prišlo do incidenta, v katerem so bili lažje poškodovani trije policisti, pripadniki posebnih enot. Kaj se je dogajalo?

Policisti so po tekmi v Mariboru izvedli postopek zaradi kršenja javnega reda in miru, vanj pa se je nato vmešala skupina več desetih domačih navijačev, ki je obračunala s tremi policisti, je poročal Večer.

Po podatkih tiskovne predstavnice PU Maribor Anite Kovačič Čelofiga je eden od policistov izvlekel tudi službeno pištolo, ter jo usmeril v zrak, da bi na ta način umiril položaj, orožja pa ni uporabil. Varovanje postopka z izvlečenim ali pripravljenim orožjem sicer ne šteje za uporabo prisilnega sredstva, je potrdila tiskovna predstavnica.

Po informacijah PU Maribor so bili v incidentu poškodovani trije policisti, pripadniki posebne enote z ustrezno zaščitno opremo.

Tekma sicer ni bila označena z visokim varnostnim tveganjem, tudi med samim dvobojem letos najboljših ekip državnega prvenstva pa ni bilo incidentov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord