10. 5. 2020, 06:10 | Vir: STA

Po večinskem mnenju najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan je bil pravi tiran

profimedia

Po mnenju večine najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan je zadnje tedne zaradi dokumentarnega filma The Last Dance v središču pozornosti. Zanimive podrobnosti je že pred časom v svoji knjigi The Jordan Rules zapisal tudi znan novinar, ki je Jordana predstavil kot pravega tirana.

Novinar Sam Smith je v devetdesetih letih detajlno spoznal Chicago Bulls in Michaela Jordana, saj je s klubom več let potoval po ZDA. Napisal je knjigo The Jordan Rules (v prostem prevodu Jordan vlada), ki je Jordan ni sprejel z navdušenjem, veliko bolj veseli pa so jo bili njegovi soigralci, ki so imeli v njej pomembne vloge.

Smith je v pogovoru za pogovorno oddajo The HoopsHype povedal, da mu Jordan ni zameril zaradi objav v knjigi, drugi člani kluba Chicago Bulls pa so mu stisnili roko za pogum.

"Z Michaelom sva ostala v dobrih odnosih. Verjetno knjige ni nikoli prebral, zagotovo pa so mu drugi povedali, kaj piše v njej," je dejal Sam Smith.

Novinar v knjigi piše o tem, kako je Jordan nekoč udaril soigralca Willa Purduea, kako je v jok spravil Dennisa Hopsona, ali kako je preprečil, da Horace Grant ni dobil večerje.

"Michael Jordan me je udaril in to ne samo mene. Naši treningi so bili zelo tekmovalni. To ni bil edini pretep, bil je eden od mnogih," je dejal Will Perdue.

"Prosil me je, da ga čvrsto držim v obrambi, zato sem ga pri nekem metu blokiral. Vzel je to kot žalitev in do konca treninga me je provociral, fizično napadal in žalil," je dejal Bill Wennington.

Jordan je bil zelo tekmovalen in ni moral porazov. Po enem od teh je na letalu stevardesi preprečil, da je Grantu postregla večerjo. Rekel ji je, da si je ni zaslužil, saj je slabo igral.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.