5. 3. 2024, 20:41 | Vir: STA

Ste kupili vstopnice za odpovedani veleslalom v Kranjski Gori? Organizatorji sporočajo, da lahko z njimi ...

Profimedia

Zunanje temperature so žal onemogočile pripravo proge za varno tekmovanje.

Vstopnice, kupljene za sobotni veleslalom 63. Pokala Vitranc, bodo veljale za soboto tudi po odpovedi veleslaloma. Obiskovalci, ki bodo prišli v Kranjsko Goro, si bodo namesto veleslaloma ogledali slalom, so sporočili organizatorji tekmovanja.

Odvil se bo tudi celoten spremljevalni program

Prav tako se bo v soboto v Kranjski Gori odvil celoten spremljevalni program, tako nastop Ansambla Saša Avsenika med obema vožnjama v ciljni areni v Podkorenu kot tudi "največji slovenski apres ski" z začetkom ob 16. uri v središču Kranjske Gore s podelitvijo pokalov najboljšim na slalomski tekmi.

Zaradi odpovedi nedeljskega tekmovanja vse vstopnice za stojišča in tribuno, ki so bile kupljene za ogled nedeljskega tekmovalnega dogajanja, veljajo tudi za ogled sobotne tekme.

Tamino Petelinšek/STA

Mogoče je tudi povračilo denarja

Če si kupci vstopnic, ki so kupili vstopnice za ogled tekmovanja v nedeljo, 10. marca, ne bi mogli ogledati tekmovanja dan prej, v soboto, 9. marca, lahko na prodajnih mestih Eventim in Petrol, torej tam, kjer so vstopnico kupili, zahtevajo vračilo denarja, so zagotovili organizatorji Pokala Vitranc.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je skupaj z organizatorji Pokala Vitranc sprejela odločitev, da kranjskogorski smučarski praznik tokrat ne bo dvodnevni, ampak bo skrčen zgolj na soboto, ko bo na sporedu slalomska tekma za svetovni pokal v alpskem smučanju.

Profimedia

Vremenska napoved za nedeljo zelo neugodna

Na podlagi videnega na progi in nič kaj obetavne vremenske napovedi so sprejeli odločitev, da se sobotni veleslalom odpove, namesto njega pa v soboto izpelje slalomska tekma. V nedeljo v Kranjski Gori tako ne bo tekme za svetovni pokal.

"Zunanje temperature ter s tem povezane možnosti za pripravo proge, ki bi omogočale pripravo tekmovalne proge po standardih za moške tekme svetovnega pokala in s tem varno tekmovanje, poleg tega pa tudi zelo neugodna vremenska napoved za nedeljo, so botrovale odločitvi, da se veleslalomske tekme ne izvede, namesto nje pa se v soboto izvede slalom," je odločitev pospremil z besedami predsednik OK Pokal Vitranc Gregor Benedik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord