22. 3. 2023, 16:18 | Promocijska objava

Postani osebni trener na področju športne rekreacije in športa starejših

promocijska fotografija

Športna rekreacija je danes pojem, ki vedno širši množici ljudi predstavlja del njihovega življenja, nekaterim celo del njihovega vsakdana. S športom se ukvarjajo z namenom boljšega počutja, izgube odvečnih kilogramov ali izboljšanja gibalnih zmožnosti tako mlajši kot starejši.

Starostna paleta športnih rekreativcev in zanesenjakov je vedno širša. Iz tega razloga je izrednega pomena dejstvo, da je vadba, ki se jo udeležujemo vodena strokovno, sistematično in načrtno. To pomeni, da ni vsaka vadba za vsakogar in da je potrebno za vodenje vadbe imeti veliko znanja in kompetenc.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez na podlagi Zakona o športu ureja področje športne rekreacije in športa starejših. Med naloge urejanja spada tudi zagotavljanje strokovnega in kompetentnega kadra. Poleg izobraženega kadra v športu, ki prihaja iz fakultet, so pomemben steber strokovnosti (tudi na področju športne rekreacije in športa starejših) usposobljeni strokovni delavci v športu. Na področju športne rekreacije in športa starejših si svojo strokovno usposobljenost kandidati pridobijo preko tečajev, ki jih v ta namen organizira OKS-ZŠZ.

Vsi tečaji so izvedeni v kombinaciji učenja na daljavo in učenja v živo, saj je OKS-ZŠZ zagovornik filozofije, da se dela z ljudmi ne moreš naučiti z delom pred računalnikom. Izvajajo ga priznani predavatelji, ki so strokovnjaki na svojem področju, velika večina pa so predavatelji tudi na različnih univerzah v Sloveniji.

Poudariti pa je potrebno tudi dejstvo, da je tečaj, ki ga izvaja OKS-ZŠZ edini, ki je za področje športne rekreacije in športa starejših priznan s strani Republike Slovenije in ima tako imenovan status javno-veljavnega tečaja.

Vse, ki imate željo po izvajanju vadbe na področju športne rekreacije in športa starejših in bi želeli pridobiti kvalitetno znanje od priznanih predavateljev ter si pridobiti uradno diplomo za to področje, vabimo, da si preberete naš razpis in se prijavite.

Povezava do razpisa.