13. 5. 2020, 15:19

Pozitivne novice - zaključni turnir Evrolige v Ljubljani?!

profimedia
Pozitivne novice - zaključni turnir Evrolige v Ljubljani?! (foto: profimedia)

Šport se vrača, kar pomeni, da se vse glasneje govori tudi o zaključku letošnje sezone v košarkarski Evroligi. Prvi mož tekmovanja Jordi Bertomeu načrtuje, da bo zaključek izveden v kateri od držav, kjer je stanje s koronavirusom najbolj pod nadzorom.

Tudi mi smo poročali, da je med glavnimi favoriti za izvedbo zaključnega turnirja Beograd, zdaj pa naj bi se po poročanju Dnevnika v boj vmešala tudi Ljubljana.

"V tem boju naj bi izredno dobro kazalo tudi Ljubljani, ki je Bertomeuju precej pri srcu, kar sicer ni skrivnost. Če bi slovenska prestolnica na koncu resnično gostila najboljše klube v Evropi, je jasno, da bi s tem zrasle tudi delnice Cedevite Olimpije v boju za posebno povabilo v najmočnejšo evropsko košarkarsko ligo, kar je veliki cilj prvega moža kluba Emila Tedeschija in tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića," so med drugim zapisali v Dnevniku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💪

A post shared by Cedevita Olimpija (@kkcedevitaolimpija) on

Že pred tedni je namestnik beograjskega župana Goran Vesić izjavil, da upa, da bo srbska prestolnica dobila organizacijo razširjenega zaključnega turnirja košarkarske Evrolige in da ima Beograd tudi vso potrebno politično podporo. Beograd je, kot poroča Dnevnik, dobil konkurenco, saj je Slovenija v boju s koronavirusom zelo uspešna, zato bi bila izvedba turnirja več kot mogoča. To bi bilo fantastično tako za Ljubljano in njen turizem kot tudi za slovensko košarko!

Več o tej veseli novici, ki vzbuja optimizem tudi za slovensko košarkarsko razpoloženje, si preberite na tej povezavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.