15. 11. 2022, 22:24 | Vir: STA

Primož Roglič bo skušal preseči velik uspeh Tine Maze

Žiga Živulović jr./Bobo

Zbrala je 135 tisoč evrov. On pravi, da jih lahko še več. Menite, da bo mu uspelo?

Nekdanja smučarska šampionka Tina Maze je kot ambasadorka programa Botrstvo v športu na gala prireditvi Fundacije Miroslava Cerarja za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij taktirko predala kolesarskemu asu, Primožu Rogliču. Ta bo prvi obraz akcije za pomoč mladim športnikom v 2023.

Pravi, da se vedno rad odzove takšnim povabilom. "Kako bi rekel? Če spregovorim, sem slišan, in z veliko močjo pride tudi velika odgovornost," je dejal kolesarski as in dodal: "Tako da ... Ja, če imam možnost delati takšne stvari ali pa pomagati na kakršen koli način mlajšim, se z veseljem pridružim takšnim projektom."

Zahteven izziv

Roglič tako prevzema ambasadorstvo za leto 2023. "Prav vseh podrobnosti o projektu še ne vem, a že danes bomo startali prvo akcijo. Koliko bomo na koncu zbrali, bomo videli prihodnje leto ponovno ob tem dogodku tu novembra. Vsi se bomo potrudili, da bomo to poslanstvo predali naprej še na višji ravni," je še dejal.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Tina Maze, ki se je izkazala tudi kot voditeljica prireditve, je za dražbo v pomoč mladim slovenskim športnikom namenila 14 artiklov iz svoje bogate kariere, v kateri je osvojila štiri olimpijske kolajne, od tega dve zlati. Slovenska smučarska junakinja je bila izjemna ambasadorka projekta, saj so skupno zbrali kar 135 tisoč evrov.

"Stopam v velike škornje, ampak kam pa pridemo brez izzivov," je dejal dobitnik zlate olimpijske kolajne. Na današnji prireditvi je na dražbo že dal podpisan kolaž trenutkov svoje kariere z izklicno ceno 1 evro. Dražba bo trajala do prihodnje prireditve 2023, je dejal Roglič, celoten izkupiček pa bo namenil fundaciji.

Pirc Musarjeva mu je podarila "dobrodelno žogo"

Prireditve se je je udeležila tudi nova slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. Rogliča je izzvala, da jo bo moral kot pravi športnik skušati preseči pri zbiranju pomoči.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.