J. Z. | 10. 10. 2022, 22:40

Primož Roglič se je javil po operaciji in tekmecem poslal jasno sporočilo

Instagram/Primož Roglič/fotomontaža

Slovenski kolesar je po koncu sezone moral pod nož, da reši težavo, ki ga je pestila zadnje mesece in ovirala v boju za najboljša mesta. Kar iz bolniške postelje pa je poslal neposredno in nekoliko šaljivo sporočilo. 

Kolesar Primož Roglič, ki je še dopoldne od predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje zlati red za zasluge, je popoldne prestal operacijo rame, nato pa se sledilcem javil na Instagramu. V angleščini jim je sporočil nekaj besed in povedal, da je operacijo dobro prestal

"Operacija je šla dobro. Okrevam. Upam, da vas kmalu srečam na cesti." In končal z znanim Terminatorjevim stavkom iz kultnega fillma, ki ga je namenil tekmecem: "Vrnil se bom!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

V zadnjih dneh je Roglič razkril več o težavah, ki jih je imel z ramo. "To ramo, za katero ni več skrivnost, da ima za seboj že več izpahov, moramo 'zrihtati'. Operiran bom, da bo fiksirano ... Odrežejo ti delček kosti in jo prestavijo tja, kjer se dogaja izpah. Ob tem se napne še mišica oz. tetiva. Gre za operacijo, po kateri ostane roka fiksirana mislim da šest ali osem tednov. Potem pa šele sledi pasivno razgibavanje," je o posegu dejal slovenski kolesarski as.

Izpahnjeno ramo, ki mu je povzročala težave, si je moral Roglič po padcu v peti etapi letošnje dirke po Franciji celo sam poravnati. 

To ga je kasneje tudi stalo boja za skupno zmago na Touru. Nato je grdo padel še na dirki po Španiji, zaradi česar je predčasno končal sezono.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol