22. 12. 2019, 11:00

Primož Roglič, športnik leta 2019: "To je bila taktika preživetja"

Jože Maček

Društvo športnih novinarjev Slovenije je na prireditvi Športnik leta podelilo jubilejne nagrade najboljšim slovenskim športnikom iztekajočega leta. 

Nagrado za najboljšo ekipo je prejela odbojkarska reprezentanca, nagrado za najboljšo športnico je prejela športna plezalka Janja Garbret, najboljši športnik leta pa je postal kolesar Primož Roglič.

Pravijo mu kar leteča puščica iz Zasavja, domačini pa nekaj časa tudi kar Rogla the king (Rogla kralj). Upravičeno seveda, saj je svojo sedmo profesionalno sezono letos končal kot najboljši kolesar na svetu.

V prvih dneh novembra, le nekaj dni po njegovem 30. rojstnem dnevu, se je Primož Roglič z gorskim kolesom pripeljal na intervju za revijo Playboy in dovolil vpogled v zakulisje njegovega uspeha in trnove poti do izjemnih zmag.

Takole je na primer razkril svojo taktiko na svetovnem prvenstvu:

»To je bila taktika preživetja. To je bila edina možna stvar, ki sem jo lahko naredil. Že po 50 kilometrih me je zeblo in mi je bilo sitno v pobegu, najraje bi šel že domov. V glavi pa sem imel to, da želim zmagati še kakšno dirko v Italiji, zato mi ni bilo všeč, da bi se iz Anglije vrnil domov bolan. So pa 'znalci' po Vuelti rekli, da zdaj bo pa zmagal vse. Ampak na tem svetovnem prvenstvu ni bilo zame nič primernega za zmago, ne kronometer ne cestna dirka, daleč od tega.«

Z iskrenim veseljem pa se spominja tudi veličastnega sprejema v Zasavju:

»Ja, to je neverjetno. Zvezdništvo gor ali dol, zame je še vse kar isto.  Toliko, kolikor delaš, toliko  si dober. Kolikor pritisneš, tako hitro greš. Predvsem pa to, da lahko sprožiš v ljudeh občutje enega upanja. Ker moja zgodba, da sem imel v glavi, ko sem bil star 22, 23 let, da bi lahko vozil Tour ali Giro, pa sploh še nisem imel kolesa …«

Izčrpen intervju vas čaka v aktualni številki revije Playboy.

Adriamedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.