1. 4. 2024, 17:41 | Vir: STA

Neverjeten Primož Roglič kljub napaki ugnal vse tekmece

Profimedia

Za slovenskega asa je bila to prva zmaga v dresu nove ekipe Bora-hansgrohe.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je z zmago začel dirko po Baskiji. V vožnji na čas v Irunu (10 km) je olimpijski prvak v tej disciplini ugnal vse tekmece in si pred nadaljevanjem nabral sedem sekund naskoka pred Avstralcem Jayem Vinom ter deset pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem. Belgijec Remco Evenepoel je zaostal 11 sekund.

Rogličev čas bi bil še boljši, a je 34-letni Kisovčan v Irunu tik pred koncem zgrešil zadnji ovinek in izgubil nekaj sekund, preden se je vrnil na traso. V drugem ovinku takoj po začetku pa je padel Evenepoel (Soudal-Quick Step) in tudi sam izgubil nekaj časa.

Profimedia

Vseeno je Roglič s časom 12:34 slavil pred Vinom (UAE Team Emirates), Skjelmosejem (Lidl-Trek) in Evenepoelom. Danski as Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) je bil peti s 15 sekundami zaostanka.

Za Rogliča je bila to prva zmaga v dresu nove ekipe Bora-hansgrohe, ki se ji je pridružil iz nekdanje Jumbo-Visme, skupno pa 81. v karieri. V vožnjah na čas je zabeležil 18. zmago, od tega peto zaporedno na dirki po Baskiji (2017, 2018, 2021, 2022).

V torek bo na sporedu pretežno razgibana druga etapa od Iruna do Kanba (160 km), na kateri bi lahko na svoj račun prišli redki sprinterji na dirki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol