19. 5. 2020, 16:00

Prosinečki: Messi je največji!

Instagram

Trener Kayserispora in legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki je prepričan, da je Lionel Messi daleč največji športnik na svetu.

Messi, ki je za Barco dosegel že več kot 600 golov, je po mnenju "Žutega" v svetu športa bolj pomemben tudi od Michaela Jordana, šestkratnega zmagovalca v Ligi NBA.

"Košarka in nogomet sta si povsem različna, a po mojem mnenju je Messi največji športnik v zgodovini. Je igralec, ki že mnogo let dela razliko v dresu Barce. Osvojil je vse, dosega zadetke in je odličen asistent. Igra drugačen nogomet kot vsi drugi. Nekateri bodo rekli, da je najboljši vseh časov Maradona, drugi Ronaldo ... Ne vem. Oba sta bila v svojih obdobjih neverjetna, a zame je najboljši Messi," razmišlja Prosinečki.

Prosinečki, ki je v svoji karieri igral tako za Real Madrid kot za Barcelono, se je dotaknil tudi primerjave s Cristianom Ronaldom, ki po mnenju 51-letnika ni najboljši.

"Nekateri bi seveda dodali Cristiana Ronalda, sam pa sem bolj na strani Messija, ki je ob Realu blestel še v Barceloni in Interju. Messi in on sta nekaj posebnega, saj sta velikokrat sama premagovala nasprotne ekipe," dodaja Prosinečki, ki je bil v sezoni 2002/2003 član ljubljanske Olimpije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.