3. 3. 2021, 11:20 | Vir: STA

Prvi favorit SP Granerud pozitiven na testu za covid-19

Nebojša Tejić/STA
Prvi favorit SP Granerud pozitiven na testu za covid-19 (foto: Nebojša Tejić/STA)

Norveški skakalni zvezdnik Halvor Egner Granerud, ki je bil prvi favorit za naslov svetovnega prvaka v smučarskih skokih na veliki skakalnici v Oberstdorfu, je po pozitivnem testu na okužbo z novim koronavirusom že predčasno končal nastope na svetovnem prvenstvu. Zaradi več okužb so se s SP umaknili tudi člani italijanske reprezentance.

"Bil sem pozitiven na covid-19. V življenju je veliko vzponov in padcev. In zame je bila ta sezona uresničitev sanj in dosegel sem svoje cilje," je na Instagramu zapisal Granerud.

"Počutim se nekoliko slabo, vendar mi gre dobro. Zame to pomeni, kako pomembno je biti previden in se mi zdi, da sem naredil vse, da bi se izognil okužbi, a vseeno se je to zgodilo. To očitno pomeni, da se je svetovno prvenstvo zame končalo, kar je sramota, a takšno je včasih življenje," je še sporočil Granerud.

Granerud je zaradi okužbe trenutno v samo osamitvi. Vodja norveške skakalne ekipe Clas Brede Brathen pa je novinarjem v Oberstdorfu, poroča nemška tiskovna agencija dpa, povedal, da noben drug član skakalne ekipe ni bil pozitiven. Prav tako nikomur od norveških tekmovalcev ne bo treba v karanteno, razen Granerudu, saj nobeden ni bil v tesnem stiku z Granerudom, je dodal.

Štiriindvajsetletni Granerud je bil po svoji impresivni sezoni svetovnega pokala glavni favorit za medaljo, potem ko je v svetovnem pokalu vpisal kar 11 zmag ter bil vodilni skakalec karavane.

Prvi favorit tega SP na srednji skakalnici ni osvojil kolajne

Norvežan, ki je bil najboljši tako na treningih na tej napravi kot v kvalifikacijah, je bil po prvi seriji šele na 16. mestu, v finalu pa je napredoval tik pod zmagovalni oder na četrto mest. V nedeljo je na tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih osvojil srebrno medaljo.

Maren Lundby iz ženske ekipe se je v torek udeležila virtualne novinarske konference z Granerudom, vendar je bil njen test negativen.

Tiskovni predstavnik ekipe za smučarske skoke Steinar Bjerkmann je bil medtem poslan v samoosamitev. Kot je še navedla dpa, so naročili nove teste za celotno norveško skakalno ekipo.

Zaradi pandemije so organizatorji uvedli strog režim testiranja z več hitrimi testi. Vsi dogodki in vse tekme potekajo za zaprtimi vrati.

S svetovnega prvenstva pa so se že predčasno poslovili člani italijanske reprezentance. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, so se za to potezo odločili, potem ko je bilo več članov strokovnega štaba in serviserjev pozitivnih na novi koronavirus.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.