A. B. | 21. 3. 2022, 15:02

Med dvobojem potreboval zdravnika: kaj se dogaja z Nadalom?

Rafael Nadal.

Profimedia

Teniške navdušence skrbi zdravstveno stanje enega najboljših igralcev na svetu. Kako resno je?

Rafael Nadal, 3. najboljši tenisač na svetu, se sooča z vidno resnejšimi težavami z dihanjem. Njegovo dihanje je težko in oteženo, premiki pa manj eksplozivni in morda tudi nekoliko brez moči. Na to so javnost opozorili tudi njegovi oboževalci.

"Če sem iskren, sem čutil bolečino. Imel sem težave z dihanjem," pri tem pa dodal, da sam vzrokov ne pozna, bolečino pa čuti v rebrih: "Ne vem, ali je težava z rebri ali kaj drugega. Kadar diham in se gibam, imam občutek, kot da imam iglo v sebi. Vrtelo se mi je, ker je bilo tako boleče. Ne gre samo za bolečino, ampak tudi za slabo počutje, ker vpliva na moje dihanje," je povedal povedal Nadal. 

Američan Tyler Fritz je zmagovalec teniškega mastersa v Indian Wellsu, potem ko je v finalu Nadala premagal s 6:3 in 7:6 (5) ter tako po 20 zaporednih zmagah prekinil izjemno serijo Španca v letu 2022.

Poraz je sprejel kot to zna to samo on - s samobodrilnimi mislimi: "Ni bil moj dan, ampak tudi to se dogaja. Imam izkušnje s takšnimi stvarmi, ampak težko je tako igrati. Boril sem se do konca, imel sem možnosti v drugem nizu, ampak jih nisem mogel izkoristiti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

"Žalosten sem, ker nisem mogel igrati tako, kot sem si želel. Težko je imeti takšen občutek. Sploh, če se ti to zgodi v finalu. V športu nima smisla govoriti o preteklosti. Govorimo o sedanjosti, ampak danes mi je težko," je še dodal. 

Kako resno je stanje Španca, za zdaj še ni povsem jasno. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol