21. 1. 2021, 12:31 | Vir: STA

Rogliča zaradi samoosamitve ni na pripravah Jumbo-Visme

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič se ni pridružil nizozemski ekipi Jumbo-Visma na pripravah v španskem Alicanteju, poroča specializirani kolesarski portal Cyclingnews. Ekipa Jumbo-Visme je namreč potrdila, da je zaradi samoosamitve po stiku z osebo, ki je okužena z novim koronavirusom, Kisovčan ostal v Monaku.

Enaintridesetletnik je bil sicer na zadnjem testiranju na novi koronavirus negativen, a je zaradi stika z okuženo osebo vseeno v samoosamitvi, kot je za Cyclingnews potrdila Jumbo-Visma.

Nizozemsko moštvo je od 18. januarja v Alicanteju, kjer se pripravljajo na prihajajočo sezono. Tam bodo ostali do 29. januarja, sporočili pa so, da ne vedo, ali se jim bo v tem času Roglič lahko pridružil.

Ekipa bo v petek, 22. januarja, predstavila moštvo in ambicije pred sezono 2021, posledično pa tam ne bo najboljšega kolesarja na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Nizozemci bodo na predstavitvi razkrili tudi sestavo ekip za najpomembnejše dirke v sezoni. Rogličev glavni cilj ostaja Tour de France, sezono pa naj bi po zadnjih informacijah začel na dirki Pariz - Nica v začetku marca, v aprilu pa bo branil zmago na prestižni enodnevni dirki Liege - Bastogne - Liege.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec