T.L. | 11. 5. 2020, 18:00

Roma za slovenskega reprezentanta Josipa Iličića ponuja 15 milijonov evrov

profimedia

Josip Iličić čaka na nadaljevanje italijanske Serie A in Lige prvakov, medtem pa še vedno krožijo govoric, kdo si odličnega slovenskega reprezentanta želi videti v svojih vrstah. Trenutno je najbolj glasna Roma iz Rima.

Po izjemnih predstavah v letošnji sezoni praktično ni kluba na stari celini, ki si v svojih vrstah ne bi želel videti 32-letnega Josipa Iličića. Za njegove usluge so po poročanju Corriere dello Sport zelo resno že dalj časa zanimajo tudi pri Romi, ki za kranjskega virtuoza menda ponuja 15 milijonov evrov in turškega nogometaša Underja Cengiza.

Pri Atalanti so sicer večkrat zatrdili, da Iličić ni naprodaj, toda ob primerni ponudbi bi tudi v Bergamu najverjetne premislili o prodaji enega najboljših nogometašev Serie A.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@papugomez_official @duvanzapata91 @atalantabc

A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72) on

Jojo, kot slovenskega zvezdnika kličejo prijatelji in znanci, je v letošnji sezoni blestel tako v najmočnejšem italijanskem prvenstvu kot v Ligi prvakov. V Serie A je dosegel petnajst zadetkov, v Evropi pa se je med strelce vpisal petkrat (samo na povratni tekmi osmine finala proti Valencii se je med strelce vpisal štirikrat). Transfermarkt njegovo vrednost ocenjuje na 17,5 milijona evrov, toda pri klubu iz Bergama so nedavno dejali, da je za njih vreden (najmanj) 50 milijonov evrov.

Več o Atalanti in Iličiću si preberite na tej povezavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.