8. 4. 2020, 10:04 | Vir: STA

Ronaldinho plačal 1,47 milijona evrov za hišni pripor

profimedia

Nekdanji brazilski nogometni virtuoz Ronaldinho, ki je bil v Paragvaju vse od 7. marca za zapahi zaradi ponarejene potne listine, je na prostosti. Potem ko so njegovi odvetniki plačali 1,47 milijona evrov varščine, je sodnik Ronaldinha in njegova brata izpustil iz zapora v hišni pripor v enem od hotelov paragvajskega glavnega mesta Asuncion.

Tako Ronaldinho, dvakratni najboljši nogometaš sveta ter leta 2002 z Brazilijo svetovni prvak, kot tudi njegov brat in manager Roberto Assis sta lahko v torek zapustila ječo proti plačilu varščine, je sporočilo tožilstvo. Oba bosta lahko na nadaljevanje postopka "počakala" v hotelski sobi.

Ronaldinha in Roberta nadzoruje policija in tudi nimata dovoljenja, da bi lahko zapustila državo.

Brazilski portal Globoesporte sicer piše, da so si Ronaldinhevi odvetniki sicer prizadevali za popolno svobodo. Če bo brazilski zvezdnik spoznan za krivega, ga namreč čaka do pet let zaporne kazni.

Ronaldinho je bil v zaporu 30 dni, potem ko je skupaj z bratom v Paragvaj vstopil s ponarejenim potnim listom, dokumentom, ki ga brazilski državljani za prehod meje sosedne države sicer sploh ne potrebujejo. Nekdanji nogometaš trdi, da je potni list dobil od poslovnega partnerja.

Obisk Paragvaja je bil sicer namenjen odprtju casinoja, številnim dobrodelnim akcijam ter promociji Ronaldinheve biografije.

Sprva se je zdelo, da gre za preprost primer, nato pa so sledile številne aretacije, tako da je Ronaldinho bivanje v zaporu precej podaljšal. Med drugim je za zapahi praznoval tudi 40. rojstni dan.

Nazadnje pa je bil njegov postopek zaradi zdravstvene krize z novim koronavirusom na čakanju, nato pa so v torek nadaljevali zaslišanje preko videokonference in sodnik je Ronaldinha in brata spustil na prostost.

Kot so še sporočili iz tožilstva, je pretehtal denar. Pred tem sta namreč obtožena preko odvetnikov kot garancijo želela zastaviti hišo, ko pa sta razvezala mošnjiček in pristala na varščino, se je omehčal tudi sodnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord