15. 10. 2020, 08:43 | Vir: STA

Ronaldo kljub covidu-19 s posebnim letalom nazaj v Italijo, karanteno nadaljuje v Torinu

Shutterstock

Zvezdnik portugalske nogometne reprezentance Cristiano Ronaldo se je kljub pozitivnemu testu na novi koronavirus na reprezentančni akciji vrnil v Italijo, kjer bo do konca opravil karanteno, so sporočili iz njegovega kluba Juventusa.

"Cristiano Ronaldo se je vrnil v Italijo s posebnim zdravniškim letom, ki so ga na prošnjo igralca odobrile zdravstvene oblasti, in bo obvezno samoosamitev nadaljeval doma v Torinu," so sporočili iz tabora italijanskega prvaka.

Portugalski dnevnik A Bola je poročal, da je 35-letni zvezdnik stare dame zapustil Lizbono z zasebnim letalom, italijanski mediji pa so poročali, da ga je na letališču v Torinu čakalo reševalno vozilo, ki ga je prepeljalo do njegove rezidence.

Iz Juventusa so ob tem še sporočili, da so v sredo zabeležili nov primer okužbe z novim koronavirusom, pozitiven je bil ameriški vezist Weston McKennie, zaradi česar je ekipa znova v osamitvi.

O štirih pozitivnih primerih v serie A so poročali tudi pri Parmi slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića. Klub ni razkril imen okuženih, vendar je sporočil, da imajo nogometaši le blage simptome covida-19.

Portugalski selektor Fernando Santos je dejal, da ne more pojasniti, kako se je lahko Cristiano Ronaldo okužil na reprezentančni akciji.

"Vse od ponedeljka smo v popolni karanteni, v nekakšnem mehurčku. V njem smo le osebje in igralci, nihče drug, vsi preostali testi pa so bili večkrat negativni," je dejal Santos.

Ronaldo pa je bil že pred tem od 3. oktobra v karanteni skupaj s soigralci pri Juventusu, zato so pristojne oblasti na Apeninskem polotoku podvomile o njegovem obveznem negativnem testu pred odhodom na zbor reprezentance.

Ker je zvezdnik Juventusa v torek oddal pozitiven test, je izpustil sinočnjo tekmo lige narodov proti Švedski. Pred tem je minuli teden zaigral proti Španiji in Franciji. Vsi njegovi soigralci v reprezentanci so bili negativni.

Napadalec Juventusa bo moral zaradi obvezne samoosamitve izpustiti tudi tekme lige prvakov, najverjetneje tudi 28. oktobra proti Barceloni Lionela Messija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.