30. 3. 2021, 13:09 | Vir: STA

Ronaldov v jezi odvržen kapetanski trak za dobrodelno dražbo

Profimedia

Kapetanski trak portugalskega nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki ga je nosil na stadionu Rajko Mitić na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo med Srbijo in Portugalsko (2:2), nato pa v jezi odvrgel na tla, je šel na dobrodelno dražbo. Ljubitelji nogometa lahko od danes sodelujejo na dražbi za pomoč polletnemu dečku pri zdravljenju.

Kot je sporočila humanitarna organizacija "Zajedno za život" oziroma Skupaj za življenje, bo dobrodelna dražba tri dni potekala preko portala Limundo. V manj kot dveh urah, odkar je bil kapetanski trak ponujen na dražbi, je že prebil 2000 evrov, poroča srbska agencija Tanjug. Dražba bo trajala do 2. aprila.

Ronaldo je v sodnikovem dodatku omenjene tekme slekel kapetanski trak in ga v jezi odvrgel na tla, potem ko je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku, ki mu ni priznal zadetka, ki ga je Stefan Mitrović izbil z golove črte.

Ronaldov kapetanski trak je pobral eden od delavcev na stadionu in ga ponudil humanitarni organizaciji za pomoč pri zdravljenju težko bolnega dečka iz Kragujevca. Njegovi starši potrebujejo 2,5 milijona evrov, njegova družina pa je javno zaprosila za pomoč vse državljane Srbije.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi poziv Cristianu Ronaldu, naj sam odkupi svoj kapetanski trak in tako pomaga obolelemu dečku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.