20. 11. 2020, 07:19 | Vir: STA

S kvalifikacijami v Wisli na Poljskem start nove skakalne sezone, na koledarju 35 tekem

Shutterstock

Z današnjimi kvalifikacijami (18.00) se bo v Wisli začela 42. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na Poljskem bodo slovenske barve branili Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič, Anže Semenič in Tilen Bartol, ki jih v soboto najprej čaka ekipna tekma. V nedeljo sledi še prva posamična tekma nove zime.

Na koledarju sezone je 35 tekem svetovnega pokala, od tega 28 posamičnih ter sedem ekipnih. Prav zaradi koronske pandemije bo imela sezona več vrhuncev kot sicer, prvi bo že sredi decembra, ko se bodo najboljši skakalci zbrali v dolini pod Poncami in se v Planici borili za kolajne svetovnega prvenstva v poletih.

Sledi novoletna turneja štirih skakalnic Oberstdorf - Garmisch-Partenkirchen - Innsbruck - Bischofshofen, nato pa skakalce konec februarja in v začetku marca v Oberstdorfu čaka tudi SP v nordijskem smučanju.

Pred velikim finalom sezone konec marca v Planici - skakalci bodo slovensko zibelko poletov to zimo obiskali kar dvakrat - pa skakalce čaka še norveška turneja raw air.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je ekipi po uspešnih pripravah - skakalci so kljub pandemiji opravili vse načrtovane treninge - začrtal visoke cilje, kot glavna je izpostavil kolajni na obeh SP. Večjih zdravstvenih težav ni bilo z izjemo Domna Prevca, ki je izgubil dober mesec zaradi zloma roke, a je nadoknadil zamujeno po številu skokov, vendar še ni nared. Slovenija ima po mnenju Bertonclja za prve tekme v Wisli močno ekipo in trener upa, da bo konkurenčna za stopničke.