16. 11. 2021, 11:15 | Vir: STA

Skakalci brez Petra Prevca na uvodne tekme sezone (ki je danes postal očka še enemu sinu)

Profimedia

Potem ko so v ponedeljek pri Smučarski zvezi Slovenije objavili, da bodo na uvodnih tekmah svetovnega pokala v olimpijski zimi nastopili Anže Lanišek, Tilen Bartol, Timi Zajc, Peter Prevc, Cene Prevc in Lovro Kos, je danes Peter Prevc odpovedal nastop v Rusiji. Razkril je, da je žena Mina rodila še enega sina, zato bo sezono začel z zamikom.

Slovenski skakalni šampion ima s srčno izbranko Mino, s katero sta se lani poleti tudi poročila, že enega sina. Ludvik se jima je rodil leta 2018, zdaj pa se je družini pridružil še en fant.

"Novo življenje, nova knjig zgodb. Tokrat 'O fantku s sivimi copatki'," je prek Instagrama danes sporočil Peter Prevc in dodal, da je to razlog, zakaj bo izpustil uvodne tekme svetovnega pokala konec tedna v Nižnjem Tagilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

"Zato bom sezono začel z zamikom in izpustil tekme v Rusiji," je še zapisal 29-letni skakalec in dodal emotikon štiričlanske družine.

Njegovo mesto v reprezentanci bo zasedel njegov najmlajši brat, Domen Prevc.

V Rusiji ob začetku sezone, ki se bo tradicionalno končala marca s finalom v Planici, skakalce najprej v petek čakajo kvalifikacije ob 16.30, v soboto in nedeljo pa bosta ob 16.00 tekmi na veliki skakalnici.

En teden pozneje se bodo na istem prizorišču na uvodu sezone merile še skakalke.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave