23. 3. 2024, 10:32 | Vir: STA

V Planici močno prisoten vonj po kolajni, toda številnim Slovencem je tudi zastal dih, ko je padel ...

Borut Živulović/BOBO

Za nami je polovica sobotne ekipne tekme v Planici.

Slovenski smučarski skakalci Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc na ekipni tekmi v poletih v Planici kljub padcu Zajca po prvi seriji zasedajo drugo mesto za Avstrijci. Razlika znaša 10,5 točke. Norveška na tretjem mestu zaostaja za 33,2 točke.

V prvi seriji sta se v favoriziranih reprezentancah Avstrije in Slovenije udarila Daniel Tschofenig in Lovro Kos, pri čemer je bil Avstrijec z 225 metri daljši osem metrov in pol ter imel sedem točk naskoka.

A to prednost je skoraj izničil Domen Prevc, ki je pristal pri 220 metrih in zaostanek po skoku Michaela Hayböcka znižal na 1,9 točke, presenetljivo dobro pa sta letela Poljaka Kamil Stoch in Pjotr Žyla, ki sta bila desetinko točke pred Slovencema. Še sedem točk več so zaostajali Norvežani.

A izstopali sta samo dve reprezentanci, Zajc je v tretji seriji pristal pri 242,5 metra, a ob pristanku padel. Kljub temu je s svojo mojstrovino prehitel Norvežane za 18 točk. Nizke sodniške ocene pa so močno manjkale v boju z Avstrijci.

Na slovensko srečo pa se v Planici v teh dneh ne znajde prvi skakalec zime. Stefan Kraft je skočil vsega 211 metrov in slovenska prednost je kljub padcu in Zajčevi nesreči znašala 3,6 točke.

O vodstvu v prvi seriji sta nato odločala petkov veliki zmagovalec Peter Prevc in Daniel Huber. Izkušeni Prevc je z 223,5 m krepko prevzel vodstvo, nato pa čakal na tekmeca. Huber pa je Avstriji vrnil prvo mesto z najdaljšim skokom prve serije - 244 metrov.

Sicer pa je gledalcem zastal dih tudi na začetku druge serije, ko je Italijan Giovanni Bresadola skočil 226 metrov, nato pa padel v izteku skakalnice in poskrbel za večminutno prekinitev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol