N.A. | 8. 6. 2020, 15:20

Skromni Oblak: Nikoli nisem razmišljal o Zlati žogi

Printscreen/Twitter

Vratar madridskega Atletica in slovenske reprezentance Jan Oblak je priznal, da ne razmišlja o posamičnih nagradah, ker ga zanima izključno le uspeh ekipe.

Atletico Madrid se je uvrstil v četrtfinale Lige prvakov, potem ko je na prvi stopnički izločilnih bojev izločili aktualnega evropskega prvaka Liverpool.

"Nahajamo se v neobičajnem položaju. Sedaj se bo odločilo o vsem, težko pa je napovedati, kaj se bo zgodilo. Pred nami je 11 finalnih tekem, trenutno pa nismo na mestu, na katerem želimo biti na koncu sezone. Vsem ekipam bo težko priti v formo po premoru. Nadejam se, da ne bomo prejeli veliko golov," si pred nadaljevanjem sezone želi Jan Oblak.

Slovenec je blestel na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov z Liverpoolom, zadnji pred prekinitvijo sezone.

"Bil sem dober, vendar ne vem, ali je bila to moja najboljša tekma. To je bila pomembna tekma, zmagali smo, toda nisem samo jaz na igrišču. Nikoli nisem pomislil na Zlato žogo. Treniram in igram, da bi napredoval. Ne skrbi me nagrada za najboljšega vratarja. Edino, kar me zanima, je, da sezono končamo v coni Lige prvakov," Oblak poudarja, da uspeh ekip vedno postavlja pred posamične nagrade.

Atletico bo La ligo nadaljeval 14. junija, ko bo po trimesečnem premoru gostoval pri Athleticu v Bilbau. "To je neobičajna sezona. Nihče ni pričakoval tega. Veseli smo, ker imamo priložnost znova trenirati. Pomembno nam je, da sezono končamo čim bolje. Nadejam se, da lahko osvojimo Ligo prvakov," je za COPE še dejal Oblak.

La liga se s prenosom na Sportklubu nadaljuje 11. junija z mestni derbijem Seville. Več novic v povezavi z nogometom pa najdete na Sportklub.si 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord