Mnenje | 12. 1. 2022, 13:40

Slavko Jerič: "Đoković ni Spartak, bojuje se le zase!"

Tamino Petelinšek/STA

Veliko črnila je bilo zadnje dni prelitega na račun zapletov v Avstraliji, ki so povezani s teniškim zvezdnikom Novakom Đokovičem. V kolumni na MMC RTV Slovenija se je o tem, da v nepričakovani športni zgodbi meseca januarja ni zmagovalcev (ne Đokovića, ne pri organizatorjih turnirja, ne tenisa in ne Avstralije), razpisal novinar Slavko Jerič.

Kolumno, skozi katero naniza vse, kar se je v zvezi s to nenavadno štorijo dogajalo v minulih dneh in tednih, pa zaključi z naslednjimi besedami:

"Pogosto slišim besede v bran Đokoviću − češ, da se ves zaplet, pripor in petdnevno bivanje v azilnem domu Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu ne bi nikoli pripetili. Res se ne bi, saj sta cepljena, tako kot 95 odstotkov igralcev iz prve stoterice lestvice ATP. Njegova družina ga portretira kot žrtev, oče Srđan ga je celo označil za Spartaka novega sveta. A razlik je precej, začenši s tem, da se je Spartak boril za skupnost sužnjev, Novak pa se bori zase in za svoj položaj, v katerega so ga vodile lastne nespametnosti. Pardon, napake."

Celotna kolumna: MMC RTV Slovenija