4. 10. 2018, 12:25 | Vir: STA

Slavni nogometni zvezdnik Romario v boj za guvernerja Ria de Janeira

profimedia
Slavni nogometni zvezdnik Romario v boj za guvernerja Ria de Janeira (foto: profimedia)

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Romario je po koncu bleščeče športne kariere zaplul v razburkane domače politične vode. Leta 2010 se je prek liste Socialistične stranke Brazilije prebil v spodnji dom brazilskega kongresa, v tem mesecu pa bo kandidiral za guvernerja Ria de Janeira.

Nekdanji strah in trepet vseh vratarjev na svetu, ki je na klubski sceni navduševal v dresih Flamenga iz Ria de Janeira, nizozemskega PSV Eindhovna in španske Barcelone, za Brazilijo pa je na sedemdesetih odigranih tekmah dosegel 55 golov in z njo slavil na svetovnem prvenstvu v ZDA 1994, ima po zadnjih anketah lepe možnosti, da se v nedeljo prebije v drugi krog guvernerskih volitev.

Za 52-letnega Romaria bi glasovalo 19 odstotkov prebivalcev omenjene zvezne države, kjer je tudi največja gostota prebivalstva in je - po zvezni državi Sao Paolo - druga najbolj uspešna po gospodarskih kazalcih v Braziliji.

Po zadnjih anketah bi največ prebivalcev omenjene zvezne države svoj glas namenilo nekdanjemu županu najbolj razvpitega brazilskega mesta in konzervativnemu demokratu Eduardu Paesu. Zanj bi glasovalo 26 odstotkov ljudi, a ne bi imel absolutne večine, kar bi pomenilo, da bi se Romario in Paes pomerila v drugem krogu guvernerskih volitev, ki bodo na sporedu 28. oktobra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.