R.S. | 22. 8. 2022, 06:00 | Vir: STA

Slovenija ima po več letih prizadevanj in prostovoljnega dela nov skakalni center!

STA

Skakalni center so dokončali ob pomoči ajdovske občine in donacij domačih podjetnikov. Na planoti Gora so tako obudili v prejšnjem tisočletju že bogato tradicijo smučarskih skokov. 

Za najmlajše so odprli nov skakalni center. Smučarsko skakalni klub Predmeja-Otlica-Kovk (POK) je leta 2015 začel graditi 15-, 25- in 35-metrske skakalnice, ki bodo namenjene predvsem učenju najmlajših.

STA

Skakalni center je postavljen na območju, kjer je bil gozd močno poškodovan zaradi žleda. Člani društva POK so ga posekali in opravili težka zemeljska dela na skalnatem terenu. Do skakalnega centra so pripeljali dostopno pot, vodo in elektriko. Idejno zasnovo za profile skakalnice je naredil Oto Giacomelli, arhitekturno pa jih je zasnoval domači arhitekt Andrej Čopič.

Kakšni so cilji? 

Posebno pomoč so jim namenili tudi pri skakalnem klubu Triglav Kranj, ki jim je po prenovi velike kranjske skakalnice poklonil keramične smučine. Tudi plastična masa za doskočišča ni nova, kupili so rabljeno, vendar v dobrem stanju in bo še naprej služila svojemu namenu.

"Cilj tega skakalnega centra je, da bomo povezali z njim celotno Primorsko. Gora je majhna, otrok pri nas žal ni veliko, prihajajo pa k nam otroci od vsepovsod, od Grgarja, Nove Gorice, Vipave do Črnega Vrha," je povedal predsednik kluba POK Igor Polanc.

Na skakalnicah že vadi okrog 15 otrok med osmim in 13 letom starosti pod trenerskim vodstvom uspešnega smučarskega trenerja in nekdanjega smučarskega skakalca Danila Pudgarja.

Skakalni center so dokončali ob pomoči ajdovske občine in donacij domačih podjetnikov. Na planoti Gora so tako obudili v prejšnjem tisočletju že bogato tradicijo smučarskih skokov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord