17. 2. 2024, 08:54 | Vir: STA

Slovenija zmagala na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v namiznem tenisu

Profimedia

Slovenski igralci namiznega tenisa so zmagali na uvodnem dvoboju ekipnega svetovnega prvenstva v Busanu proti Singapurju. Končni izid je bil 3:1 za Slovenijo, dve točki je prispeval prvi igralec Slovenije Darko Jorgić.

Darko Jorgić, 15. igralec sveta, je v uvodni partiji dvoboja s 3:1 premagal prvega igralca Singapurja Izaaca Queka, ki velja za enega najboljših mladih igralcev na svetu. Sledilo je izenačenje na 1:1, ko je Yew En Ken Pang s 3:0 premagal Danija Kožula v drugem dvoboju.

V tretjem je Peter Hribar Sloveniji znova priigral vodstvo, s 3:1 je premagal Zheja Yuja Clarenca Chewa in s tem omogočil Jorgiću, da v četrtem dvoboju priigra Sloveniji odločilno točko. To je Hrastničanu tudi uspelo z zmago 3:1 proti Yewu Enu Kenu Pangu.

Profimedia

Slovenci na prvenstvu v Južni Koreji lovijo vsaj uvrstitev v osmino finala, s katero bi ohranili točke na svetovni lestvici in se s tem obdržali na mestih, ki vodijo na olimpijske igre v Parizu.

Poleg Singapurja je v skupini s Slovenijo še Brazilija, Kanada in Malezija. Slovenija se bo z Brazilci pomerila v zgodnjih nedeljskih urah, dvoboj s Kanado bo na sporedu popoldne v ponedeljek po slovenskem času, z Malezijci pa v torek zjutraj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord