6. 5. 2022, 11:58 | Vir: STA

Dan D za naše hokejiste: jim bo uspel veliki preboj?

Profimedia

Po besedah selektorja "je fokus le na tekmi z Madžari." Obeta se srdit boj. Boste naše športnike podprli na tribunah?

Slovenska hokejska reprezentanca se bo v najpomembnejši tekmi domačega svetovnega prvenstva v ljubljanskem Tivoliju pomerila z najtežjim tekmecem turnirja, Madžarsko. Pričakovati je srdit boj za prvo mesto na lestvici, morebitna zmaga bi slovensko ekipo uvrstila med edlito že krog pred koncem tekmovanja, so zapisali pri slovenskem Sportklubu.

Organizatorji pričakujejo bučno navijanje na obeh straneh!

Že v začetku tedna je namreč Ljubljano preplavilo večje število madžarskih navijačev, ravno tako pa je vstopnic za tekmo zmanjkalo že dva dni pred dogodkom. Reprezentanci sta doslej odigrali 35 medsebojnih tekem, na zadnji prijateljski je Slovenijo zmaala s 3:0.

Na svetovnem prvenstvu Madžari za zdaj še nikoli niso premagali Slovenije.

Na zadnjih dveh je bilo leta 2018 za Slovenijo 4:1, 2019 pa 6:0. Slovenci so nesporni favoriti, kar bodo seveda morali dokazati tudi na ledu.

Profimedia

Kopitar: "Seveda gremo na zmago"

"Madžare dobro poznamo, njihov prvi napad zelo izstopa. Kakšnih posebnih stvari pa na dosedanjih dveh tekmah niso pokazali z izjemo učinkovitosti tega napada. Prav odprto oni nikoli ne igrajo, bodo pa zagotovo skušali z nami malo več igrati. Mi moramo skrbeti, da bomo stali tako, kot je prav, saj potem težko z nami igrajo. Seveda gremo na zmago," je dan pred tekmo dejal selektor Matjaž Kopitar.

Kot pravi, "je fokus le na tekmi z Madžari. Bolj kot fizična bo pomembna mentalna priprava. V postavi bomo zapolnili prazni dve mesti, zasedla jih bosta en branilec in en napadalec, njunih imen pa zaenkrat ne bom izdal,”

Profimedia

Niso slabi, a mi smo boljši

O madžarski ekipi se je razgovoril tudi slovenski reprezentant Anže Kuralt. “Niso slaba ekipa, vem pa, da smo mi boljši.

Anže Kuralt: "Smo bolj kvalitetni, imamo boljšo mentaliteto, kar kaže tudi zgodovina. To vse moramo pokazati v naslednji tekmi."

"Ne vemo, kako bo Madžarska pristopila, a verjetno bodo želeli imeti posest ploščka, tako kot mi. V tem primeru pride do več napak, ki privedejo do golov. Moramo narediti manj napak kot oni,” je dejal za Sportklub.

Po obračunu z Madžarsko Slovence v nedeljo čaka še tekma z Južno Korejo, Madžarsko pa z Romunijo. V elitno skupino v letu 2023 vodita sicer prvi dve mesti s tega turnirja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.