21. 5. 2022, 18:00 | Vir: STA

Slovenka v dramatičnem obračunu le za las ostala brez zmage

Sta

Da 21-letna slovenska tenisačica niti za sekundo ni popustila nasprotnici, priča dejstvo, da so se vsi trije nizi končali v podaljšani igri. 

Kaja Juvan je izgubila današnji finalni teniški obračun na turnirju WTA v Strasbourgu z denarnim skladom 203.024 evrov. Od 21-letne Ljubljančanke je bila boljša Nemka Angelique Kerber, trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je po treh urah in 20 minutah zmagala s 7:6 (5), 6:7 (0) in 7:6 (5).

A Juvanova je pokazala izjemno igro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan)

Dober začetek, vendar ...

Juvanova je hitro povedla s 4:1 in 5:2, nato pa je v končnici uvodnega niza pobudo prevzela izkušena in z vsemi žavbami namazana igralka iz Nemčije.

V letu 2016 zmagovalka kar dveh turnirjev za grand slam v avstralskem Melbournu in ameriškem New Yorku, dve leti kasneje pa še v Wimbledonu, je v deveti igri nato odvzela začetni udarec Juvanovi ter po svojem servisu izenačila na 5:5.

Nekaj izenačitev, a ni bilo dovolj

V prelomnih trenutkih dvoboja je Kerberjeva zadržala visoko raven in v enajsti igri znova odvzela servis Slovenki, a je Juvanova v naslednji igri pokazala zobe, izenačila na 6:6 in izsilila podaljšano igro. V "tie-breaku" je bila bolj preudarna Nemka in zmagala s 7:5.

Drugi niz je bil "preslikava" prvega. V uvodu je prevladovala Juvanova, ki je znova odvzela tekmici dva servisa in povedla s 4:1. A nato je v Strasbourgu znova zagospodarila Kerberjeva, ki je dobila kar štiri zaporedne igre in povedla s 5:4.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ