15. 1. 2018, 21:42 | Vir: STA

Slovenski rokometni tabor bo po sodniški burleski vložil pritožbo!

profimedia

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je pritožila na razplet današnje tekme na evropskem prvenstvu z Nemčijo, ki se je v okviru drugega kroga skupine C v Zagrebu končala z neodločenim izidom 25:25.

Zapletalo se je že pred tem, povsem zapletlo pa šest sekund pred koncem dvoboja, ko je Slovenija po golu Blaža Janca povedla s 25:24.

Litovski sodniški par Gatelis-Mazeika je namreč po protestu nemške klopi uveljavil novo rokometno pravilo in po ogledu videoposnetka Blažu Blagotinšku, ki je bil v trenutku zadnjega nemškega manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča, s tem naj bi na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad, pokazala rdeči karton in sedemmetrovko za Nemčijo, ki jo je izkoristil Tobias Reichmann za končnih 25:25.

Naj za športne navdušence vendarle povzamemo zadnji del tekme, ki je najbolj razburjal.

Po prvem polčasu!

Slovenski rokometaši so vedeli, da bodo v drugi polovici tekme deležni strahovitega pritiska. Njihovi tekmeci so napeli vse svoje rokometne mišice in se podali v odprt lov za Slovenci. A Vujovićevi izbranci se niso dali, njihova predstava resda ni bila na ravni tiste iz prvega polčasa, z bojevito in zagrizeno igro pa so navkljub temu do 45. minute držali prednost od dveh do štirih golov.

Petnajst minut pred koncem dvoboja pa je litovski sodniški par Gatelis-Mazeika najprej izključil Vida Kavtičnika, po protestu slovenske klopi pa še enega igralca, Nemci pa so prednost dveh igralcev s pridom izkoristili in v 47. minuti tekmo po golu Gensheimerja postavili v začetno izhodišče (19:19). Tri minute kasneje je Janc zastreljal sedemmetrovko, Nemci pa so prek Hendrika Pekelerja v 51. minuti prvič na dvoboju Slovence pahnili v rezultatski primanjkljaj (20:21).

A Vujovićevi izbranci se niso vdali, navkljub še eni zgrešeni sedemmetrovki Janca so po golih Cingesarja in Zarabca v 57. minuti znova imeli dva gola prednosti (23:21). A nepopustljivi Nemci so jih v 59. minuti ujeli, na 23:23 je izenačil Patrick Groetzki.

Drama zadnje minute!

Zadnja minuta je bila izjemno dramatična in polna preobratov.

Slovenska klop je najprej zahtevala minuto odmora, po prekršku nad Zarabcem pa je sedemmetrovko realiziral Kavtičnik za vodstvo s 24:23. Nemška klop je prav tako za zadnji napad zahtevala minuto odmora, po njej pa je Paul Drux 12 sekund pred koncem izenačil na 24:24.

Slovenci so po golu izpeljali bliskovit nasprotni napad in prek Janca povišali na 25:24, veliko veselje pa jim je pokvaril litovski sodniški par in Sloveniji preprečil, da bi prvič v zgodovini na velikih turnirjih premagali Nemčijo.

V slovenski reprezentanci je bil sicer najbolj učinkovit Miha Zarabec s petimi goli, po štiri so prispevali Blaž Blagotinšek, Blaž Janc in Borut Mačkovšek.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord