N.A. | 10. 7. 2020, 12:00

Slovenski selektor vse bliže trenerskemu stolčku Dinama?

Photo by Sandro Schuh on Unsplash

V četrtek se je hitreje kot požar razširila novica, da je slovenski trener Matjaž Kek med glavnimi kandidati za novega trenerja zagrebškega Dinama. Mariborski strokovnjak priznava, da je ponudbo dobil, a dodaja, da se mora najprej pogovoriti z vodstvom NZS-ja.

Najprej se je oglasil predsednik NZS-ja Radenko Mijatović, nato še Matjaž Kek. Prvi je za STA dejal, da se nadeja, da bo 58-letnik ostal za krmilom slovenske reprezentance navkljub zanimanju zagrebškega Dinama in dodal, da ni možnosti, da bi hkrati sedel na dveh stolčkih.

Kek v prvi vrsti poudarja, da je trenutno pogodbeno vezan na NZS, zato želi najprej opraviti pogovore z njenim predsednikom Mijatovićem. "To je prva stvar, ki jo želim narediti, to sem tudi povedal ljudem iz Dinama. Vse je v redu, lahko se pogovarjamo, ampak najprej moram govoriti z ljudmi z zveze. Sem selektor in imam pogodbo, želim biti korekten. Verjamem, da ljudje to razumejo. Dinamo je Dina, debata ni potrebna, imam pa pogodbo. To moram rešiti," je po poročanju Nogomanie za Sportske Novosti dejal Kek in dodal: "To želim opraviti korektno, profesionalno. Tudi sam ne bi rad videl, da bi mi nekdo nekaj delal izza hrbta. V nogometu sem se marsičesa naučil o komunikaciji in spoštovanju. Logično torej, da najprej govorim z nogometno zvezo. Dokler tega ne storim."

Kek, ki se je na Hrvaškem dokazal na klopi Rijeke, ima s slovensko zvezo pogodbo sklenjeno do konca kvalifikacijskega ciklusa za nastop na Euru 2024.

Več nogometnih vesti najdete na Sportklub.si 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.