N.A. | 28. 4. 2020, 12:01

Slovitega Tysona je dobrodelnost znova zvabila v ring

Profimedia

Legendarni boksar Mike Tyson se za dober namen vrača v boksarski ring, nastopiti želi namreč v ekshibicijskih dvobojih, s pomočjo katerih bi zbiral denar za pomoč brezdomcem.

"Zadnja dva tedna delam s 'fokuserji' in ni preprosto. Moje telo ni v najboljšem stanju in porabim veliko energije. Toda treniram. Želim nastopiti na nekaterih boksarskih ekshibicijah. Želim priti v formo, da bi lahko boksal tri ali štiri runde v humanitarne namene," je pojasnil Mike Tyson v nedavnem pogovoru na Instagramu.

Železni Mike je kariero končal pred desetletjem in pol, po mnenju mnogih kakšno leto prepozno, saj je zadnja dva dvoboja izgubil proti boksarjema, ki v nekih drugih časih verjetno z njim v ringu ne bi zdržala niti minute.

"Želim nastopiti na humanitarnih ekshibicijah, s katerimi bi zagotovil denar za brezdomce ali ljudi s težavami z drogo. Pravzaprav želim pomagati ljudem, kot sem jaz," je dodal Američan. Tyson se v nasprotju z nekaterimi dobro zaveda, da pri 54-letih med profesionalci ne bi imel veliko možnosti, a še vedno se marsikdo že veseli, da ga bo znova videl v ringu. "Dve uri na dan delam cardio vadbo. Na kolesu in traku sem po eno uro, nato dvigam uteži, okoli 250 do 300 ponovitev z lažjimi utežmi. Tudi boksam, 25 do 30 minut dnevno. Poskušam priti v dobro formo," je sklenil Tyson, ki v zadnjih letih večino svojega časa vloži v vzgojo medicinske marihuane na svojem ranču.

Tyson dni v karanteni preživlja tudi v družbi pudlja Marsa: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Like @marstysonthedog says... Fluff is the new tuff. #quarantine with Mars

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Več športnih novic si preberite na Sportklub.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord