29. 9. 2020, 10:30 | Vir: STA

Sloviti Joe Montana preprečil ugrabitev vnuka

Profimedia

Nekdanji legendarni igralec San Francisco 49ers, zdaj že 64-letni Joe Montana, je konec tedna z dve leti mlajšo soprogo Jennifer preprečil poskus ugrabitve svojega vnuka v domači hiši v Malibuju, poročajo agencije.

Kot jih povzema hrvaška tiskovna agencija Hina, sta Joe Montana in žena v hiši nepričakovano srečala vsiljivko, ki je že imela v rokah njunega spečega vnuka. Najprej sta jo skušala pregovoriti, da naj mirno vrne otroka, a sta ji ga morala iztrgati s silo, ženska pa je pobegnila.

A beg ni bil dolgotrajen, saj je policija učinkovito ukrepala in jo kmalu priprla. Kot so sporočili s policijske postaje v Los Angelesu, pri aretaciji nihče ni bil ranjen.

Montana je bil eden najboljših igralcev poklicne lige ameriškega nogometa NFL. S San Franciscom je leta 1982, 1985, 1989 in 1990 osvojil super bowl. Zaradi svoje umirjenost in izredne učinkovitosti sta se ga v ligi prijela vzdevka Comeback Kid in Joe Cool. Številni so prepričani, da je bil najboljši podajalec v zgodovini lige, tudi odgovorni na Sports Illustrated, od leta 2000 pa je tudi član hrama slavnih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord