E. Č. | 19. 2. 2024, 12:18

Svet športa žaluje: poslovil se je eden najboljših vseh časov

Profimedia

Lahko se je kosal z vodilnimi igralci svoje dobe, pravijo poznavalci.

Tisti, ki spremljajo kriket (verjeli ali ne, gre za šport, ki je globalno gledano na lestvici priljubljenih takoj za nogometom!), v teh dneh žalujejo - poslovil se je eden najboljših vseh časov. V 78. letu starosti je za posledicami zapletov po operaciji umrl Mike Procter. Igralec kriketa iz Južne Afrike se je v zgodovino tega športa vpisal kot eden najboljših vsestranskih igralcev. "Lahko se je kosal z vodilnimi igralci svoje dobe - od Garryja Sobersa na začetku kariere do Iana Bothama, Imrana Khana, Richarda Hadleeja in Kapila Deva proti koncu," piše Wikipedia.

Mike Procter je imel v primerjavi z naštetimi precejšnjo smolo, da bila Južna Afrika zaradi apartheida za več kot dve desetletji izločena iz svetovnega kriketa. "Sprva je bil razočaran in jezen, ker ni mogel več igrati na najvišji ravni, vendar je začel videti širšo sliko. Pozneje je dejal: 'Kaj je športnilova kariera v primerjavi z velikim trpljenjem 40 milijonov ljudi?'," je ob njegovi smrti zapisal The Guardian.

Profimedia

Mike Procter, ki se je leta 1969 poročil z Maryno Godwin, teniško igralko, ki se je leto prej uvrstila v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA, je moral zaradi težav s srcem pred tednom dni v bolnišnico. Sledila je na prvi pogled rutinska operacija, ob kateri pa so se stvari zapletle do te mere, da je Mike Procter med posegom umrl zaradi zastoja srca.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol