12. 2. 2012, 08:45 | Vir: Playboy

Smučarsko središče Schladming v Avstriji

Shutterstock

Sosednji Štajerci že nestrpno odštevajo tedne in mesece do začetka svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu.

V 14 dneh svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ki bo potekalo od 4. do 17. februarja 2013, skupno pričakujejo okoli 400 tisoč obiskovalcev, ki jim bo v sklopu schladminške povezave štirih gora, kjer je skupno na voljo 244 hektarjev prog, v času SP 2013 brez omejitev vedno na voljo 85 odstotkov prog.

Uradna generalka za svetovno prvenstvo bo potekala že med 14. in 18. marcem 2012 s tekmovanjem za svetovni pokal. Smučarska regija Schladming Dachstein, ki je tudi del smučarskega območja Ski Amade, je vložila ogromno sredstev v izboljšanje infrastrukture, med drugim so z brezžičnim signalom pokrili tudi velik del smučišč, kar pomeni, da odpade izgovor: »Bil sem v gorah, kjer ni bilo spleta.«

Dnevna smučarska vozovnica v regiji Schladming Dachstein stane 43 evrov. Posebnost letošnje ponudbe za najpogumnejše je šola smučarskih skokov, ki jo vodi Hubert Neuper, legendarni avstrijski smučarski letalec iz Bad Mitterndorfa in organizator svetovnega pokala v smučarskih poletih v Kulmu.

Udeleženci skačejo pod strokovnim vodstvom ob njegovi smučarski koči Adlerhorst, odprti pred nekaj leti, in sicer najprej opravijo poskusne skoke in zatem še dva tekmovalna skoka. Skoki se izvajajo na 20-metrski skakalnici s smučmi za alpsko smučanje. Pogoj je srednje dobro smučarsko znanje, brezplačni trening pa poteka vsako nedeljo.

Jasmina Dvoršek

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol