R.S. | 25. 2. 2024, 10:03

Smučarska zvezdnica objavila ganljiv zapis in priznala, da preživlja težke čase

Profimedia

31-letnica se je med okrevanjem spomnila tudi na modre besede pokojne reprezentančne kolegice. 

Italijanka Sofia Goggia že zadnjih nekaj let velja za najboljšo smukačico na svetu. Znana je po svojih agresivnih vožnjah, zaradi katerih je nekajkrat utrpela resne poškodbe. V začetku februarja je na treningu veleslaloma z desno nogo zadela v vratca in si poškodovala golenico in gleženj. Gre že za njeno sedmo resno poškodbo v karieri. Zaradi nesreče je morala predčasno končala sezono - tako se je pridružila dolgem seznamu poškodovanih smučarjev. 

31-letnica po poškodbi ne skriva, da preživlja težke čase. Na družbenih omrežjih je delila ganljivo sporočilo - spomnila se je na pokojno reprezentančno kolegico Eleno Fanchini, ki je pred letom dni izgubila boj z rakom. "Če je to načrt, ki ga ima bog zame, lahko samo razprem roke in ga sprejmem. To niso moje besede, ampak besede Elene Fanchini, ko je izvedela, da se je vrnil tumor. Kako iskreno je to povedala. To je sporočilo, ki sem ga vzela tudi zase in ponotranjila," je zapisala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Anna Vittoria Goggia (@iamsofiagoggia)

Dodala je še, da ji je oče med vožnjo s helikopterjem v bolnišnico poslal sporočilo, da njena bolečina ne bo zaman. "Če bo res tako, bo pokazal čas. Ne bolijo me toliko posledice poškodbe, čeprav je bila že sedma zahtevna v moji karieri in to me boli. Boli, ker ne morem početi tega, v kar sem vlagala vse svoje življenje in napore. Rada bi samo normalno smučala. A obljubljam očetu in vsem vam, da se bom trudila, da ta bolečina ne bo zaman," je odločna nekdanja olimpijska prvakinja in svetovna podprvakinja. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord