A. Ko. | 13. 3. 2022, 21:07

Športna nedelja v stilu: "Kdor ne skače, ni Sloven'c!"

Profimedia

Za vse, ki ste sončen dan preživeli v naravi, smo pripravili povzetek zlatega športnega dne.

Najprej nas je z zmago razveselil Tadej Pogačar. Slovenski kolesar je ubranil skupno zmago na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Današnjo zadnjo etapo v okolici San Bennedetto del Tronta (159 km) je zanesljivo končal v času zmagovalca ciljnega sprinta Nemca Phila Bauhausa (Bahrain-Victorious).

Takoj za njim je v Franciji na stopničke stopil Primož Roglič, ki je zmagovalec dirke Pariz-Nica. S to zmago je prekinjen urok rumene majice na plečih Rogliča, ki na zadnje dneve dirk v Franciji nima najlepših spominov.

Nepremagljiva kolesarska junaka sta znova pokazala, da bosta tudi v letošnjem letu krojila vrh na pomembnih dirkah.

S sivih cest pa v zrak, kjer so naše orlice, tako kot naši orli, pometle s konkurenco. Smučarske skaklke so tako sanjsko končale sezono v nemškem Oberhofu. Zmagala je olimpijska prvakinja Urša Bogataj, druga je bila Nika Križnar, tretja pa Ema Klinec. Od skakalne karavane se tako s trojno zmago poslavlja glavni trener Zoran Zupančič.

Svojo kariero je končala Špela Rogelj. Poleg tega bodo Slovenke prvič dvignile lovoriko za zmago v pokalu narodov.

Za zlati konec hladnega, a sončnega dne so nas razveselili še naši orli. Slovenski skoki tako še naprej pišejo zgodovino. Po trojni zmagi skakalk v Obehofu so za zapis v anale poskrbeli še njihovi moški kolegi. Na svetovnem prvenstvu v poletih so poskrbeli za prvo zlato kolajno na moških ekipnih tekmah na velikih tekmovanjih.

Letalnica v Vikersundu je poskrbela za nov mejnik slovenskega skakalnega športa. Po tem ko je na največji napravi na svetu pred desetimi leti prvi svetovni prvak v poletih iz države na sončni strani Alp postal Robert Kranjec, je bilo svetovno prvenstvo za orle zelo uspešno tudi letos.

Pravzaprav najuspešnejše, če smo natančni. Po včerajšnji srebrni kolajni Timija Zajca se je četverica pod vodstvom Roberta Hrgote veselila še prepričljive zmage na ekipni tekmi. Poleg svetovnega podprvaka so bili v moštvu še Peter Prevc, Domen Prevc in Anže Lanišek. To je za Slovenijo že deveta kolajna na šampionatih v poletih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol