30. 1. 2022, 15:23

Spremenjena Tina Maze: To ni več moj svet

Profimedia

“Da, sem drugačna, spremenjena. Predvsem umirjena. Ne potrebujem jeze, da bi izzivala moč. Lahko sem ženska. Predvsem pa želim biti pozitivna. V delu mojega življenja se je namreč nakopičilo preveč negativizma. Tega ne potrebujem."

Tako pripoveduje najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov, športnica, ki je razblinjala zakoreninjeno zadovoljstvo s povprečjem, in zdaj mama skoraj štiriletne Anouk.

38-letna Tina Maze je v intervjuju za Sportklub spregovorila  o različnih vidikih izjemne kariere, olimpijskem vznemirjenju, zakulisnih okoliščinah tekmovalne upokojitve, zbledeli jezi, ženskosti, materinstvu in življenju z Andreo Massijem, ki ji še vedno rad nameni kakšno kritiko, čeprav ta ni povezana s smukaško linijo ali tekaškimi intervali na atletskem stadionu.

Pred kratkim je v Dolomitih gostila Dominique Gisin, s katero sta si leta 2014 delili najvišjo stopničko po zmagi v olimpijskem smuku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Le nekaj dni zatem se je na snemanju filma družila z Anno Veith, svojo zadnjo veliko tekmico, tedaj še s priimkom Fenninger. Vse to so lahko dražljaji, ki sprožijo športne spomine. Podobno kot vse bolj redki intervjuji.

A ob tem hitro opomni, da to ni več njen svet. Da je tekmovalna knjiga zaprta. “Prav je, da je zdaj tako, kot je,” poudari z zanjo značilnim nasmehom. Tistim, ki je pospremil tudi 26 zmag, rekordnih 2.414 točk, veliki kristalni globus in trinajst kolajn z velikih tekmovanj, med katerimi sta tudi po dveh zlati in srebrni olimpijski.

Intervju s smučarsko šampionko, ki ga je pripravil Martin Pavčnik, preberite tukaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord