Uredništvo | 15. 6. 2023, 13:35

VIDEO: Srbski košarkarski zvezdnik ob zmagi: "Samo da preverim, če mi je Đoković čestital ... " (Odziv, ki ga morate videti)

Profimedia

Nikolo Jokića je gora čestitk, ki so po osvojeni ligi NBA zasule njegov telefon, spravila v stres.

Košarkarji Denver Nuggets so pred nekaj dnevi prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA. To se je zgodilo tudi po zaslugi 28-letnega srbskega košarkarskega zvezdnika Nikole Jokića, ki je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca (MVP) končnice.

Jokić, trenutno najboljši košarkarski igralec na svetu, je nagrado na odru sprejel skupaj s hčerko Ognjeno, kar ni presenetljivo, saj v intervjujih večkrat poudarja, da košarka ni vse in da je zanj najpomembnejša družina. S soprogo Natalijo sta skupaj še iz srednješolskih dni.

@nba A picture perfect moment… confetti showers on Nikola Jokic and his daughter #NBAChampions 🏆🎉 #NBA #NBAFinals #NikolaJokic #DenverNuggets #basketball ♬ original sound - NBA

Poleg tega je, ko je na novinarski konferenci po finalu prejel vprašanje glede načrtovane šampionske parade, ki naj bi bila na sporedu v četrtek, presenečeno odvrnil: "Šampionska parada? Ne, moram domov."

Jokić je z zmago postal prvi košarkar z območja nekdanje Jugoslavije, ki je dobil naziv MVP finala košarkarske lige NBA.

Kot so zapisali pri Avto Magazinu, je košarkar iz Somborja v Vojvodini, ki mu pravijo kar "The Joker", med ljubitelji košarke in navijači različnih moštev izjemno priljubljen, saj pogosto zabava in preseneti s svojimi izjavami. 

Zgodovinski trenutki za Srbijo

Tako je bilo tudi, ko so ga po zmagi njegovega tima in pridobitvi naziva MVP novinarji vprašali, ali smo glede na njegovo zmago in zmago Novaka Đokovića na odprtem prvenstvu Francije v "veliki eri srbskih športnikov".

Profimedia

"Moramo že biti," je odvrnil Jokić, takoj nato pa je dodal: "Ah, čestitke ... moram preveriti, ali mi je (Đoković, op. a.) kaj napisal."

Ko je pogledal na zaslon svojega telefona, pa si je hitro premislil in pospravil telefon nazaj v žep.

"Imate veliko sporočil?" je zanimalo novinarja. "Ja, ogromno," je dejal Jokić. "Raje bom izklopil telefon!"

@eurosport Jokic checking his phone for a message from Djokovic and seeing all the notifications 😅📱#nba #tennis #jokic #djokovic ♬ original sound - Eurosport

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol