16. 9. 2020, 13:53 | Vir: STA

Štuhčeva po padcu na treningu v Saas Feeju spet na sneg

Anže Malovrh/STA

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se lahko vrne na snežne treninge. Najboljša slovenska smučarka prejšnji teden padla na treningu v Saas Feeju, padec na švicarskem ledeniku pa ne bo vplival na pripravo. Zdravniški pregledi so pokazali, da je s Štuhčevo vse v redu.

Neposredno po padcu so se v ekipi s trenerjem Stefanom Abplanalpom ustrašili, da bodo posledice hujše, saj je slovenska smučarka tožila zaradi bolečin v predelu reber, a očitno je šlo le za močnejši udarec. Ekipa se bo zato vrnila na snežne priprave.

Štuhčeva je po prvotnem načrtu nameravala v Švici trenirati do konca septembra. Ker je vadbo nenačrtovano prekinila, so se v ekipi odločili, da jo bodo podaljšali za teden dni in se bo v Slovenijo znova vrnila v začetku oktobra. Vadbeni proces bo Štajerka opravljala v Saas Feeju in Zermattu.

V Slovenji so trenutno tudi drugi člani alpskih smučarskih reprezentanc, le da je bila njihova vrnitev načrtovana. Ekipe v tehničnih disciplinah - Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec - so opravile del priprav v Saas Feeju. Ekipa v moških hitrih disciplinah - Boštjan Kline, Martin Čater, Miha Hrobat in Klemen Kosi - pa je v zadnjem času trenirala na italijanskem prelazu Stelvio, od koder se je odpravila v Saas Fee.

Letošnja sezona svetovnega pokala se bo začela 17. in 18. oktobra z zdaj že tradicionalnim veleslalomom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.