T.L. | 24. 4. 2020, 08:00

Švedi se ne dajo: nogomet pred polnimi tribunami

profimedia

Dan po tem, ko so na Nizozemskem sporočili, da nogometnih tekem in drugih javnih prireditev v državi ne bo pred 1. septembrom, so iz Švedske prišle precej boljše novice. Elitna liga, ki nosi naziv Allsvenskan, se bo po poročanju lokalnih medijev, začela 14. junija. In to pozor - pred polnimi stadioni.

V torek so se sestali predstavniki 32 klubov iz prve in druge lige. Datum začetka sezone pa je bil sprejet kot 14. junij. 

Sprva je bilo švedsko prvenstvo prestavljeno na 4. april, toda postalo je jasno, da bo treba začetek še nekoliko prestaviti. Klubi so - ko se bo prvenstvo začelo - zainteresirani, da se tekme igrajo pred polnimi tribunami.

Švedske oblasti imajo v primerjavi z drugimi evropskimi državami dokaj rahle ukrepe zaradi pandemije koronavirusa. Doslej je v državi zaradi covida-19 umrlo 2000 ljudi. Na Švedskem so vseskozi tudi odprte restavracije in bari, prav tako vse trgovine in šolske ustanove. Premier Stefan Lofven je ljudi pozval, da naj se "obnašajo kot odrasle osebe".

profimedia

Na drugi strani pa je Danska napovedala, da se nogometno prvenstvo ne bo začelo pred 17. majem. Znano je tudi, da bodo prve tekme brez občinstva. 

Vir: Sportklub

Kaj pa se dogaja v Španiji in kdaj se bosta odprla slavna stadiona Camp Nou in Santiago Bernabeu, pa preberite na Sportklubu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ