N. Vo. , STA | 12. 5. 2024, 19:35

Je bil kriv udarec v glavo?! Šokanten poraz Novaka Đokovića (še bolj noro je, kako je zakockal zmago)

Profimedia

Srbski teniški zvezdnik je dva tedna pred začetkom odprtega prvenstva Francije v Parizu doživel hladno prho.

V tretjem krogu mastersa v Rimu je zmagovalca 24 turnirjev za grand slam gladko s 6:2 in 6:3 premagal Čilenec Alejandro Tabilo. Prvopostavljeni Đoković na igrišču ni kazal prave forme, številne napake pa so se kar vrstile. Po 67 minutah je Srb dvoboj zaključil sam z dvojno napako na servisu.

Šestintridesetletni Srb proti deset let mlajšemu tekmecu ni našel pravega odgovora. Tabilo na drugi strani pa je s pametno igro spisal nov košček zgodovine čilskega tenisa, saj je prvi Čilenec po Fernandu Gonzalezu in letu 2007, ki je premagal številko ena svetovnega tenisa. Gonzalez je takrat na finalu ATP premagal Švicarja Rogerja Federerja. "Noro, saj niti sam ne morem verjeti," je nemška tiskovna agencija dpa povzela Čilenca. Ta se bo v osmini finala pomeril z Rusom Karenom Hačanovom.

Je za slab rezultat kriva nesreča s steklenico?

Sicer pa Rim Đokoviću iz več razlogov letos ne bo ostal v lepem spominu. V petek ga je med pisanjem avtogramov zadela steklenica. "Bila je nesreča in gre mi dobro. V hotelu se hladim z ledom," je po zmagi nad Francozom Corentinom Moutetom na omrežju X zapisal Srb.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Organizatorji turnirja pa so pojasnili, da je steklenica na Đokovića padla pomotoma, na video posnetku pa je vidno, kako je enemu od gledalcev zdrsnila iz žepa. Vseeno se je na omrežju X uspel pošaliti na ta račun, in se naslednjič na podpisovanje avtogramov odpravil s kolesarsko čelado, zraven pa zapisal: "Tokrat sem prišel pripravljen".

Ko so tenisača vprašali, ali je bil današnji tezultat morda povezan z nesrečo s steklenico, je Đoković odgovoril: "Iskreno ne vem. To moram še preveriti. Trening je bil drugačen. Včeraj sem imel lažji trening. Ničesar nisem čutil, ampak se tudi nisem počutil enako. Danes pod velikim stresom je bilo precej slabo - ne v smislu bolečine, ampak v smislu ravnotežja. Popolnoma sem bil brez koordinacije. Bil sem čisto drugačen igralec, kot pred dvema nočema. Morda je povezano, ne vem. Moram opraviti zdravniške preglede in ugotoviti, kaj se dogaja," poroča Rome Press.

Profimedia

Kaj se je pravzaprav zgodilo tisto noč, ko ga je v glavo zadela steklenica?

Kot je Đoković pojasnil za Rome Press, je šlo za nesrečno nezgodo: "Mislim, da ste na posnetku to zelo jasno videli. Bil je nesrečen dogodek, ko se je ta oseba nagnila čez ograjo, in steklenica je padla iz njegovega nahrbtnika naravnost na mojo glavo. Seveda nepričakovano."

Po tem, ko je začutil močan udarec v glavo, je hitro dobil zdravniško pomoč: "Imel sem pol ure, uro slabosti, omotice, krvi, različnih stvari. Spal sem kar v redu. Imel sem glavobole. Naslednji dan ali včeraj je bilo precej dobro, tako da sem mislil, da je v redu. Morda je, morda ni. Na igrišču sem se danes počutil popolnoma kot drug igralec. Brez ritma, tempa, ravnotežja priudrcih. To me skrbi."