20. 9. 2020, 06:33 | Vir: STA

Tadej je imel super dan, Primož malo slabšega

profimedia
Tadej je imel super dan, Primož malo slabšega (foto: profimedia)

Direktor kolesarskega moštva UAE Team Emirates in slovenski kolesarski selektor, Andrej Hauptman po osvojeni etapi in tudi dirki po Franciji Tadeja Pogačarja, ni mogel skriti navdušenja. Za RTV Slovenija je nekdanji odlični sprinter dejal, da je 21-letnik ves čas verjel, da mu lahko uspe v boju za rumeno majico.
 

"Če imaš za nasprotnika Primoža Rogliča, ne moreš biti siguren. Toda Tadej nikoli ne popusti, podobno kot Primož. Danes je imel Tadej super dan, Primož malo slabšega in Tadej je v rumenem," je po etapi dejal 45-letni funkcionar moštva, za katerega vozi 21-letnik s Klanca pri Komendi.

Tudi sam je na trnih doživljal kronometer, ki je odločil vprašanje, kdo od Slovencev bo v Parizu poziral z rumeno majico.

"Za nas je bil to zelo dolg dan v avtu, čeprav je kronometer Tadej odpeljal zelo hitro. Videli smo, da Primož nekaj zaostaja. Potem je bilo vse skupaj res hektično do konca, vsi smo ostali brez glasu," je razlagal Hauptman.

Četudi je bila zmaga Pogačarja presenečenje, v moštvu niso ničesar prepuščali naključju.

"Trikrat je dva meseca nazaj opravil pot trase skupaj z glavnim športnim direktorjem, tako da je traso poznal do potankosti. Danes je nadgradil vso to veliko delo, ki smo ga opravili v pripravah na Tour."

Po koncu etape, je svojega varovanca objel, dejal pa je, da sta bolj sproščala čustva, kot se pogovarjala.

Seveda pa Hauptman kot selektor v prihodnjih dneh ne bo imel mirnega dne, saj se približuje svetovno prvenstvo. Na širšem seznamu pa sta tudi Pogačar in Roglič.

"Dajmo zdaj speljati še jutri, v glavi je ves čas svetovno prvenstvo. Imamo odlično ekipo, ampak v kolesarstvu je tako, da si eno nedeljo zmagovalec, naslednjo pa moraš spet na vrsto. Tour je etapna dirka, SP pa enodnevna in tam bomo spet na ničli," je o pogledu naprej dejal Hauptman.

Svetovno prvenstvo bo na sporedu od četrtka naprej v italijanski Imoli. Tam pa bodo nastopali zgolj člani v ženski in moški konkurenci, ki bodo nastopali v kronometru in cestni dirki.

"Imamo izjemne kolesarje. SP je največja enodnevna dirka na svetu in lahko se zgodi vse mogoče. Tam bo ogromno kombinacij in veliko kolesarjev, ki so bili z mislimi samo na SP, medtem ko smo bili mi na Touru. Forma obeh Slovencev je res vrhunska in moramo počakati en teden, da vidimo, kje smo," je še zaključil direktor UAE Team Emirates, ki se še vedno lahko pohvali z najboljšo uvrstitvijo slovenskega kolesarja na SP v cestni dirki, potem ko je v Lizboni leta 2001 osvojil bronasto kolajno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.