12. 4. 2022, 09:20

Tadej Pogačar v dobrodelne namene podaril TO!

Anže Malovrh/STA

S tem dragocenim predmetom je pomagal mladim slovenskim kolesarjem. Kolikšen znesek jim je uspelo zbrati?

Kolesarski šampion Tadej Pogačar je za dražbo v projektu Botrstvo podaril podpisano rumeno majico, ki jo je dobil na svoji prvi zmagi na dirki po Franciji. Na Valu 202 je bil tako prek Fundacije Miroslava Cerarja za športnike iz socialno šibkih okolij, ponujen ekskluzivni kos zgodovine slovenskega športa, sredstva pa so bila namenjena tistim, ki svojih talentov brez ustrezne podpore ne bi mogli razviti, so zapisali na Olimpijskem komiteju Slovenije.

Tadej Pogačar je ob dražbi unikatne majice, za katero so iztržili kar dobrih 47 tisoč evrov, dejal: "Rumena majica z dirke po Franciji je nekaj posebnega in je ne moreš podariti komurkoli. Zato sem se odločil, da z njo pomagam mladim športnim talentom, ki bodo z dodatnimi sredstvi imeli večjo možnost živeti svoje sanje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Želja bronastega olimpijca iz Tokia je bila, da se del zbranih sredstev nameni za nakup cestnih koles za slovenske kolesarske klube. Kar 20.000 evrov od skupno 47.009 evrov je s strani Fundacije šlo v nakup koles, svoj delež pa je prispevala tudi Kolesarska Zveza Slovenije, ki je kupila dodatnih 52 koles. Le-ta bodo razdeljena vsem slovenskim cestnim kolesarskim klubom, ki aktivno skrbijo za razvoj najmlajših selekcij in bodočih kolesarskih šampionov. V Novem mestu so že razdelili prva kolesa mladim slovenskim kolesarjem, ki so bili nad gesto njihovega vzornika več kot navdušeni.

Nad gesto kolesarskega šampiona je bil navdušen tudi predsednik Fundacije Miroslav Cerar: "Izjemno ponosen sem, ko vidim, kako vrhunski športniki pomagajo mladim, da živijo svoje sanje. Še posebej sem navdušen nad potezo tako mladega športnika in želim si, da bi bilo takih akcij še več. To, kar je storil Tadej, le še dodatno potrjuje dejstvo, da šport združuje, navdušuje ter da vsi v sebi nosimo en del olimpijskih vrednot. V imenu Fundacije se Tadej Pogačarju zahvaljujem za izkazano dobrodelnost ter mu želim veliko osvojenih rumenih majic tudi v prihodnje."

Preberite še, čemu sta se v dobrodelne namene odrekla Jan Ullrich in Gloria Kotnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord