STA/Uredništvo | 23. 3. 2024, 17:17

Kaj se je dogajalo Pogačarju? Večkrat udaril po motorju policista in na koncu zmagal

Profimedia

V Kataloniji je Tadej Pogačar dobil vse tri zahtevne gorske etape, pri vseh je pokazal, da je za razred močnejši od tekmecev.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar še naprej blesti na dirki po Kataloniji. Kolesar ekipe UAE Emirates je prepričljivo dobil tudi šesto, 154,7 kilometra dolgo etapo, kar je njegova tretja zmaga na dirki, četrta letošnja in 67. v karieri.

Tokratna etapa s startom v Bergi in ciljem na Queraltu je vsebovala pet kategoriziranih vzponov. Slovenec ni napadel na tretjem, najtežjem, a tudi ni čakal na zaključnega. Pobegnil je na četrtem, približno 30 kilometrov pred ciljem. Hitro si je nabral prednost, nato pa jo do konca le še povečeval.

V kaotičnem vrvežu navijačev na zadnjem kilometru sta Pogačarjevo pot zaprla policista na motorju. Slovenski kolesar je večkrat zamahnil z roko, a brez uspeha. Nato je večkrat udaril po motorju zadnjega policista, ki se je končno umaknil.

Drugouvrščeni Kolumbijec Egan Bernal je zaostal 57 sekund, takoj za njim je v cilj pripeljal Španec Mikel Landa. Slovenec je dobil tudi vmesni cilj za tri bonifikacijske sekunde pred zadnjim vzponom, dodatne sekunde za zmago, tako da njegova prednost v skupnem seštevku pred Lando znaša že tri minute in 31 sekund, Bernal na tretjem mestu zaostaja štiri minute in 53 sekund.

Zadnja etapa bo imela start in cilj v Barceloni, čeprav ne bo lahka, pa Pogačarju skupno zmago najbrž lahko vzame le nesreča.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec