R.S. | 18. 8. 2022, 19:42 | Vir: STA

Tako izgleda prenovljena dvorana Tabor, ki bo izboljšala pogoje za športnike

Facebook/Šport Maribor

Notranjost športne dvorane so prepleskali, posodobili zaščito pred požarom in postavili sodobne prikazovalnike, ki omogočajo izvedbo širšega nabora športnih disciplin. Število sedežev za gledalce ostaja enako kot pred obnovo, torej okoli 4500.

V Mariboru so zaključili zaenkrat načrtovano obnovo Dvorane Tabor, s katero so predvsem izboljšali pogoje za športnike.

Med drugim so posodobili in razširili garderobe, prenovili sanitarije in zgradili povezovalne hodnike na zunanji strani objekta. Slovesno bodo prenovljeno dvorano odprli v petek z odbojkarskim turnirjem.

"Maribor in celotna regija sta s tem pridobila sodobno obnovljeno dvorano, ki danes deluje, kot da je v celoti nova, čeprav bomo v prihodnje morali tu še marsikaj postoriti," je povedal župan Saša Arsenovič.

Država bo prispevala toliko denarja

Spomnil je, da so se obnove lahko lotili le na osnovi odobrenega sofinanciranja s strani države, ki pa ne bi bilo možno brez kandidature za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), ki ga bo Maribor gostil junija naslednje leto. Država bo za obnovo dvorane prispevala 3,2 milijona evrov, Mestna občina Maribor pa zaenkrat dva milijona. Končna vrednost projekta še ni znana.

"Na ta način smo uredili prepotrebno infrastrukturo za športne in kulturne dogodke ter izboljšali pogoje za delo naših klubov in društev, s čimer upam tudi na boljše rezultate. Med drugim je cilj dvigniti mariborsko košarko na raven, na kateri je nekoč že bila," je še povedal župan.

Zaenkrat je izvedena prva faza obnove objekta, zgrajenega leta 1984. V kletni etaži, ki je bila najbolj dotrajana, so temeljito obnovili garderobe in sanitarije za športnike in sodnike ter uredili prostore za preverjanje dopinga. V pritličju so obnovili sanitarije za obiskovalce, zgradili povezovalne hodnike na južni, severni in zahodni strani objekta ter uredili vhodne avle.

Prenova dvorane

Notranjost športne dvorane so prepleskali, posodobili zaščito pred požarom in postavili sodobne prikazovalnike, ki omogočajo izvedbo širšega nabora športnih disciplin. Število sedežev za gledalce ostaja enako kot pred obnovo, torej okoli 4500.

V drugi fazi obnove, ki časovno še ni opredeljena, bi morali zgraditi še vzhodni prizidek z dodatnimi spremljevalnimi prostori ter urediti nove sedeže za gledalce znotraj dvorane. Na obnovo še čaka tudi sosednja Ledna dvorana. "Zaenkrat smo naredili nujne stvari in več, kot smo sprva načrtovali," je povedal Medved.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord