21. 4. 2020, 07:31 | Vir: STA

Teniški igralec Andy Murray na prošnjo hčerk poziral oblečen v krilu

Profimedia

Športniki si čas osamitve zaradi pandemije novega koronavirusa krajšajo na različne načine. Najboljši britanski teniški igralec Andy Murray čas preživlja v igri s hčerkama, s katerima se igra povsem dekliške igrice, tudi igro oblačenja. Takrat si nadene pravo krilo, tradicionalno škotsko moško oblačilo, kilt.

V zakonu s Kim Sears se jima je rodil tudi sin Teddy, ki je še dojenček. Tako da Škota bolj zaposluje igra s prvorojenima starejšima hčerkama Sophio in Edie.

"Ko se vaše hčere želijo igrati igro oblačenja in prosijo, daj, očka, obleci si krilo, ampak zdi se, da hčerki še ne razumeta, kaj je kilt," je Murray prek Instagrama v nedeljo delil prisrčno fotografijo sebe oblečenega v krilo iz značilnega škotskega karirastega blaga, tartana, in otroško papirnato tiaro na glavi.

"Poskušal sem jima pojasniti, da gre za kilt, za moško tradicionalno nošo, vendar sta mi ves čas dopovedovali, da gre za dekliško krilce," je sporočil Murray, ki je poziral kot deklica, tako da je z rokama držal robove krila, na glavi pa je imel čepico iz papirja, poroča britanski Mail Online.

Murray je prejšnji teden priznal, da mu je prisilna osamitev zaradi pandemije odpravila vse strahove, ki jih je imel o življenju po koncu teniške kariere.

Dvakratni zmagovalec Wimbledona (2013, 2016), zmagovalec US Opna (2012) in dvakratni olimpijski prvak v posamični konkurenci (2012, 2016) je v petek zvečer prek Instagrama poklepetal z Novakom Đokovićem in priznal, da se je moral navaditi na nov način življenja.

Teniški igralec uživa z družino

Murray je enemu svojih velikih tekmecev dejal, da uživa vsak trenutek časa, ki ga preživlja s svojo mlado družino. "Videl sem moje otroke, kako so prvič kolesarili in plavali," je dejal 32-letni Škot.

"Predvidevam, da se privajam novemu načinu življenja, tako kot se človek mora privajati življenju na potovanjih. Zavedam se, da, ko bo tenisa enkrat zame konec, bom čisto v redu," je dejal Murray.

Đoković, ki je trenutno s svojo družino v izolaciji v svoji španski bazi v Marbelli, je tudi priznal, da se je na sedanje razmere moral privajati: "Tu smo že šest tednov v popolni 24-urni osamitvi. Kot teniškemu igralcu je res čudno biti na enem mestu toliko časa, ampak je tudi res, da se na turnejah ne moreš nikoli popolnoma sprostiti. Tega nisem doživel že 15 let. Spoznavam sebe kot očeta in moža," pa je menil Đoković, poroča Mail Online.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel